Wednesday, December 12, 2012

Biscuit Factory

Pikkuleipätehdas käy kuumana ja tehtaan tytöt kaipaavat jo pientä taukoa, ehkä sitten ylihuomenna. Täällä kaulitaan ja lauletaan, uuni on varmaan kohta räjähdyspisteessä ja essut kaipaavat jo kohtapuolin pesukoneeseen. Kun jauhot, vaniljatangot ja voipaketit loppuvat, lähetetään pojat kipinkapin kauppaan. Suloiset peltipurkit täyttyvät kotitekoisista herkkuaarteista, näitä on mukava antaa ystäville ja naapureille, niille joilla ei ole aikaa eivätkä tunne rakkautta kotona leipomista kohtaan.
The girls at Sofia´s biscuit factory are working overtime. Actually we are in need of a break, but maybe on the day after tomorrow. I have found my passion for baking biscuits of all kind, some years ago I thought it was only for grandmothers, but here I am baking like a maniac with my small assistant. Fun, fun, fun! When we run out of flour, vanilla or butter we send our boys to go and get some more. Home made biscuits in a nostalgic biscuit box is a nice way to say Merry Christmas to friends or neighbours who don´t have the time for baking or just don´t bake themselves.
Marzipanspritzgebäck and Vanillekipferln.

Sofia´s easy biscuit dough:

200 g butter
1,5 dl / 0,7 cup sugar
2 tsp real vanilla sugar (bourbon)
Mix until white and fluffy.

1 egg
4 dl / 1,7 cups flour
1 tsp baking powder

Add ingredients above to the butter and sugar mixture. Form a ball and put the dough in the fridge for one to two hours. Bake in 200 degrees/ 400F for 10 minutes. Fill the biscuits with raspberry jam (without seeds!). Dip the biscuits in melted good quality chocolate.

Raspberry cinnamon biscuits.10 comments:

 1. Yum! They look great! Your friends and neighbors are so lucky. :)

  ReplyDelete
 2. Ihania!! Onnekkaita ne, jotka ovat saaneet sinut naapurikseen ja ystäväkseen - olisin ikionnellinen, jos joku toisi mulle purkillisen tuollaisia ihanuuksia <3

  ReplyDelete
 3. Upeita pikkuleipiä ja mieletön määrä! Olette kyllä olleet ahkeria leipureita. Meillä on vielä piparitalkoot pitämättä, mutta kai nekin pitää johonkin väliin mahduttaa.

  ReplyDelete
 4. Oi namnam nyt kyllä kuola valuu katsellessa näitä kuvia! Voi voisinpa asua naapurissasi.. :)

  ReplyDelete
 5. Voi hitsi kun toivoisin kanssa asuvani sun naapurissa;) Oot kyllä niin makee:)

  ReplyDelete
 6. Olen ihan hulluna pikkuleipiin! Silla on niin suurit ero onko ne kotona leivottuja vai kaupasta ostettuja. Meidan bisquit jar on viela ihan tyhja...

  ReplyDelete
 7. Taas niin ihania ja kotoisankauniita kuvia! Ja keksitkin taatusti hyviä :) Ihana miten positiivinen asenne tästäkin tekstistä ja koko blogista huokuu, miltei tulee pullantuoksua näytön kautta tännekin kun näitä lukee. Ja vähän lapsuusmuistojakin.

  ReplyDelete
 8. Onpa hienoja ja ihana tervehdys! Meillä oli tänään illalliseksi teidän cosy chickeniä ja tuli tosi hyvää :).

  ReplyDelete
 9. Voi miten taitava leipuri olet! Aivan upeita pikkuleipiä!!

  ReplyDelete
 10. Meidän naapurustossa olisi talo myynnissä.... Mullekin kelpaisi tuollainen naapuri!

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!