Today at home with Sofia we serve a typical Austrian dish "Kaiserschmarrn", for me it´s a dessert but the Austrians eat it also as a main dish. My kids like it without raisins and we adults like it with raisins. So I prepare two different sorts. It´s like pan cakes but still different, the egg whites must be whipped separately and added at the end. Serve it with Austrian plum sauce or if you like, with apple sauce. Guten Appetit!
Back in time Kaiserschmarrn was poor people´s food and even Kaiser Franz Josef´s favourite dish.
Wishing you a sweet day!
This is one my all time favourites, but without raisins, I am allergic to them!
ReplyDeleteThis is one of my favorite Austrian dishes, even though I've had it only once! I'm really looking forward to try your version :)
ReplyDelete-Basku
It sounds delicious Sofia.
ReplyDeleteI love raisins but the kids are not too keen!
I am trying to be good at the moment as since Christmas
I have eaten too many goodies but this does sound delish!
Have a good week
Fiona
Moikka,
ReplyDeleteMinä vasta löysin blogisi. Tosi kauniita kuvia täällä ja tziisus miten hyvännäköisiä herkkuja. Olen käynyt Itävallassa Alpeilla 4 kertaa, ei ole sattunut tällaista ravintoloissa vastaan, mutta tosi herkulliselta vaikuttaa. Nams.
Näyttääpä herkulliselta! Pitää siis kokeilla itsekin :)
ReplyDeleteAh, herkkullisen näköistä! Ei tee hyvää kun tässä yritän vähän rajoittaa tuota makeansyömistä... :)
ReplyDeleteHmm... different I have never heard of this dish before. Is it like a pancake. May be my kids will like it as they love pancakes and waffles. May be sometime you can share the recipe.
ReplyDeletewww.thoughtsofpaps.com
Taidanpa etsiä reseptin ja tarjoilla sunnuntai-brunssilla, kuulostaa ihanalta!
ReplyDeleteMuuten, miten on lumitilanne siellä teidän kulmilla? Itävallan lumivyöryt ovat ylittäneet uutiskynnyksen täällä USA:ssakin, toivottavasti kaikki on tahollanne hyvin!