Sunday, June 3, 2012

Summer Pie for June


Coming home from work my fingers were longing for some work = baking. No weekend without a cake! Rhubarb season has reached its end and I think this was the last rhubarb cake for this year. Cherries are already here but Sofia ´s not a cherry girl.

Girls, put your aprons on and start to bake! Hey, it´s Sunday!

This recepie is from my favourite baking blog "Call me cupcake" by Linda Lomelino. She´s recently giving out a fantastic book "Lomelinos Tårtor".
Tytöt tänään on sunnuntai, nyt essut päälle ja leipomaan! Ei viikonloppua ilman kakkua! Tämän herkullisen raparperi-mansikka piiraan reseptin olen ottanut yli-ihanan Linda Lomelinon blogista "Call me cupcake". Hänen kakkukirja "Lomelinos Tårtor" on juuri tullut myyntiin.

Täytyy myöntää että raparperin sesonki on nyt ohi ja tämä taitaa olla tämän vuoden viimeinen raparperikakku. Nyt alkaa "Marillen"sesonki! Kirsikat ovat jo saapuneet, mutta Sofia ei olekaan mikään kirsikkatyttö.
Don´t forget to give your flowers water. Take a look up in the skies sometimes, you can see some amazing things.

11 comments:

  1. Beautiful photos of scrumptious cake Sofia.

    Love those blue skies too.

    Won't need to water any plants here
    as it is raining heavily since yesterday
    evening
    the joys of lovely Ireland!!!

    Enjoy your cake and your weekend.


    x Fiona

    ReplyDelete
  2. The pie looks delicious! Very nice pictures! :)

    ReplyDelete
  3. You are a great baker :) happy Sunday!

    ReplyDelete
  4. It looks perfect! Happy Sunday!

    ReplyDelete
  5. Oi, kun on herkullisen nakoisia kuvia!

    En tieda mika mun parvekekukkia taas vaivaa...

    ReplyDelete
  6. Nam! Ihan vesi herahti kielellä näitä kuvia katsoessa!

    ReplyDelete
  7. That looks amazing! I also baked today, rhubarb pie since the rhubarbs looked so good at the farmer's market yesterday.

    ReplyDelete
  8. Ihanan näköinen piirakka.
    Hieman täytyy täällä vielä odotella noita mansikoita:)

    ReplyDelete
  9. Onpas herkullisen näköistä. Toi ei säilyisi mun jääkaapissa päivääkään. Ihme muuten, että teillä raparperisesonkin menee ohi jo. Täällä alkaa raparperi olla vasta ekaa kertaa leikattavissa.

    ReplyDelete
  10. Oi mikä ihanuus! Onneksi kaapeista löytyy kaikki tarvittava piirakkaa varten,huomenna täytyy kyllä testata.

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!