Wednesday, October 10, 2012

Rainy Day´s Fish and my Piony Painting

Sadepäivän kalaruoka valmistuu yksinkertaisista aineksista: turskaa, tomaattimurskaa, pestoa, creme fraichea, korppujauhoja ja juustoa. Kalan ystäväksi sopii perunaveneet tai riisi, jos olet sillä tuulella.


You need simple ingredients to prepare The Rainy Day´s Fish: frozen cod, crushed tomatoes, pesto, creme fraiche, bread crumbles and cheese. Potatoes or rice are a good companions.

You need:

600 g pakasteturskaa, frozen cod
salt, pepper, lemon juice

1 tlk tomaattimurskaa, one can crushed tomatoes
0,5 - 1 dl green pesto
1,5 dl creme fraiche
Mix everything together to a sauce and pour it on the fish.

On the top: 1 dl bread crumbles and 1,5 dl cheese

Oven 200 degrees, about 35 minutes.


Tämän taulun tarina on yksinkertainen, naapurini toi tämän taulun ilman raameja minulle, hän oli ajatellut minua jo kauan, pioni ja kannnu fania, ja päätti kysyä jos vaikka haluaisin omakseni tämän yksinkertaisen taulun vuodelta 1935, Saksalaiselta tuntemattomalta maalarilta. Hän ei ollut löytänyt sille kodissaan sopivaa paikkaa ja näin taulu oli viettänyt kellarissa monta, monta, yksinäistä vuotta.

Vein taulun heti seuraavana päivänä kehystämöön ja viikon päästä sain taulun joka on vaan niin ihana, jokapäiväinen riemu.
The story of this painting is short and simple. My dear neighbour asked me, the big jug and piony lover, if I wanted to have this painting from year 1935, German unknown artist. She had never found a place for it in her home and it had been in the cellar for several years.

The painting was without frames so I brought it immediately to a frame studio. After one week I got it and from that day on, it´s my every day´s joy, you can imagine.

So that´s for today! Have a good night sleep!

Hugs, Sofia.


7 comments:

 1. Vilken kock du är vännen.
  Själv har jag sååå svårt att "hitta på" vad man skall fixa för mat.
  Och vilken härlig tavla du fått
  Ha det så gott.
  Kramis Erica

  ReplyDelete
 2. Tuo taulu taitaa sopia sinulle erityisen hyvin. Muistan, että olet kertonut pitäväsi pioneista ja tuo kannu vielä kruunaa kuvan.

  ReplyDelete
 3. Olen myyty: huomenna tehdään juuri tuo resepti, kuulostaa ihanalta. Ja sitten taulu. Miten mielettömän mukava naapuri, taulu kukkineen ja kannuineen on kuin sulle tehty, right?

  ReplyDelete
 4. The painting is spectacular! Very nice

  ReplyDelete
 5. Olipa ihana ja erityisesti sun tyylinen ylläri naapurilta!

  ReplyDelete
 6. Ehdottomasti kokeilen tuota kalaa viikonloppuna. Kuulostaa herkulliselta (ja helpolta toteuttaa).

  Todella kaunis maalaus! Ihana ele naapuriltasi.

  ReplyDelete
 7. Täälläkin kokeillaa kalaherkkua!

  Tuo kaunis maalaus on päässyt arvoiseensa seuraan. Pionit on ihan mun lemppareita! Ihanaa kun saat iloita noin kauniista taulusta joka päivä.

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!