Tuesday, November 27, 2012

Raspberry Friands


Pienet söpöt vadelmakakkuset maistuvat lämpiminä kahvin tai kylmän maidon kanssa (ja yön pimeillä tunneilla kun zumban jälkeen kropan energiavarasto on nollassa). Resepti on ihanan Katie Quinn Daviesin uudesta kirjasta "What Katie Ate". Maailman helpoimmat pienet kakkuset ja ihanan manteliset ja pehmeät, voittavat tylsät ja ankeat muffinsit kertaheitolla.


Small, cute raspberry friands from Katie Quinn Davies´new book "What Katie ate". Easy to bake (even for those who claim they can´t bake, although I don´t believe in this!) and onehundred times better than those ever boring muffins. Almond meal and egg whites make together an extremely soft combination.

Raspberry Friands

10 egg whites
2,5 sticks/ 250 g melted butter
1,5 cup almond meal/ 3,5 dl mantelijauhetta
2 cups/4,7 dl confectioners´ sugar/ tomusokeria
2/3 cup/2 dl flour/ jauhoja
raspberries

Whisk the egg whites for a few seconds just to lightly combine. Add butter, almond meal, sugar and flour and beat lightly to combinbe well. Pour into prepared molds or lightly greased pans, filling each 2/3 full. Place 3-4 rasberries on top of each friand and bake for 20-25 minutes in 400F (200 degrees).

14 comments:

  1. Oi miten kauniita kuvia, kuin suoraan keittokirjan sivuilta :) Herkullisen näköisiä leipomuksia!

    ReplyDelete
  2. Vad de ser mumsiga ut :)
    ha en skön kväll vännen.
    KramErica

    ReplyDelete
  3. Sinä se saat vaan leipomisen näyttämään niin ihanalta, että tekee mieli heti alkaa kaivamaan leipomustarvikkeita esille!

    ReplyDelete
  4. Oo, nam ja mums! Pitäisköhän kokeilla noita, voisivat lohduttaa mun sunnuntaisen cupcake-pettymykseni jälkeen. ;)

    ReplyDelete
  5. Voi... taas niin ihanan näköistä... from Sofia´s Bakery :)

    ReplyDelete
  6. Nam, nam, ihanan herkullisen nköisiä! Mitä mieltä olet noin muuten tuosta Katien kirjasta? En ole päässyt plaraamaan, mutta kiinnostaisi kovasti :)

    ReplyDelete
  7. Ihana kun oot muuntanu nuo määrät, vai voisiko jopa olla mahdollista, että ne olisi valmiiksi kirjassa muutettuna? Ostaisin niiiiin mielelläni amerikkalaisia tai englantilaisia reseptikirjoja (ne vaan tekee niin ihanan läskejä leipomuksia! Voissa ei ikinä pihistellä, se on mun tyyli leipoa!) mutta rasittaa kun niillä on tuo cup-juttu. En vaan ymmärrä sitä :D

    ReplyDelete
  8. Ihanaa loppuviikkoa leipurimestarille. Kuvat syötävän ihania.

    ReplyDelete
  9. Oh how delicious looking! I may have told you before that it's really hard to find fresh raspberries in Greece, so this post makes me want to jump on a plane and come steal all your friands! :)

    ReplyDelete
  10. Tässähän tulee nälkä noita herkkuja katsellessa! Ai että, ihanan näköisiä! :)

    Laapa
    laapalaura.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Oi, nyt on kylla niin herkullisen nakoisia!

    ReplyDelete
  12. Look lovely. Well done you Sofia yet another fabulous posting xx lots of love Vivienne xx

    ReplyDelete
  13. Well done Sofia, yet another fabulous posting. The cakes look gorgeous. Hope you all are well. Lots of love Vivienne and all xxx

    ReplyDelete
  14. Nyt voisin pari ottaa kahvin kanssa. Näyttävät herkullisilta.

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!