Monday, January 21, 2013

MMB=Monday Marzipan Buns

Viikkoon en ole ehtinyt leipoa yhtään mitään, töissä olen viettänyt kuusi päivää ja tänään alkoi vapaat päivät. Jos en ole leiponut pitkään aikaan alkavat vieroitusoireet iskemään, ihan sama juttu jos iltapäiväkahvi jää juomatta. Pernillan herkkukirjasta napsin tämän päivän pullareseptin, ihanan mehevät ja kosteat marsipaani-kanelipullat. Tästä Pernillan kirjasta taitaa tulla mun leivontabiibeli. Vaikka et olisi marsipaanin ystävä, niin tässä ei marsipaani juuri ollenkaan maistu, ihan vain pikkuriikkisen.
I haven´t been baking for over a week and I get the same feeling as when I would have left my daily cup of coffee out. Been working for six days and baking was something I could only dream about, but today I baked Marzipan cinnamon buns, very juicy and soft buns, something to cheer up this grey snowy/rainy Monday. The taste of marzipan is very mild, even If you aren´t a friend of marzipan, you can eat these without even noticing! Recipe is from my new favourite baking bible "Pernillas Praliner".


Marzipan cinnamon buns

Puolen litran pullataikina. 1/2 litre bun dough.

Täyte/ Filling:

100g marzipan
150 g butter
1,5 rkl/tblsp cinnamon
1,5 dl/0,6 cup sugar
3 rkl/ tblsp korppujauhoja/breadcrumbs
1 rkl/tblsp water

Mix everything with a fork. I used my hands. Bake in 200 degrees, 400F until golden brown.
Take one, two, three or four..........



7 comments:

  1. Which bun dough do you use? Sounds delicious! Love your baking ideas, but you know that by now!

    ReplyDelete
  2. Nami, noita täytyykin kokeilla!

    ReplyDelete
  3. Ah, mä rakastan marsipaania :)- kiitos taas herkullisesta ohjeesta sekä kuvista! Näitä täytyy kyllä kokeilla!

    ReplyDelete
  4. Nmmm. Kuinka herkullisen näköisiä... tuoksukin tulee aivan tänne saakka :)

    ReplyDelete
  5. Oi, marsipaania..namnam. Ihana ohje.

    ReplyDelete
  6. Taassa olet leiponut ihania herkkuja!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!