Tuesday, May 7, 2013

Peonies and Pies



Nyt on raparperisesonki parhaimmillaan, juuri sen takia meillä kaikki kakut ja jälkiruoat sisältävät tällä hetkellä tätä aivan parasta herkkua. Mikä on sen parempaa kuin lämmin kookos-raparperi piirakka vaniljajäätelön kanssa jälkiruoaksi tai kahvin kanssa sohvalla jääkiekon MM-kisoja katsellessa. Tämä klassikkoresepti on aarrearkussa yksi rakkaimmista!

PS. Muistakaa pitää peukut pystyssä myös Itävallan pojille, ovat niin söpöjä ja tänään vihdoinkin voittivat!

The rhubarb season has started and will still go on for a month, that´s why I use this wonderful "ingredient" in cakes and desserts as long as I can. Can you think of something better than a warm rhubarb coconut pie with cold vanilla ice cream on the top. Me neither! Serve this delicacy as a dessert on Sunday or with coffee while watching Icehockey World Championships in Finland and Sweden.

PS. Thumbs up also for the cute Austrian guys! They finally made it and won their first match today!
Raparperi-kookos Piirakka/ Rhubarb Coconut Pie

150 g voita/ butter
1 dl/ 0,4 cups sokeria/ sugar
1 muna/ egg
3dl / 1,3 cups jauhoja/ flour
1 tl/ tsp leivinjauhetta/ baking powder

Filling:
500 g raparperin paloja/ rhubarb slices
2 tl/ tsp perunajauhoja/ potato flour
1 dl/ 0,4 cups sokeria/ sugar
2 tl /tsp kanelia/ cinnamon (Mix ingredients and fill the pie)

Crumbles:
100 g voita/ butter
1,5 dl/ 0,6 cups kaurahiutaleita/ oatmeal
1,5 dl/ 0,6 cups kookoshiutaleita/ coconut flakes
1 dl/ 0,4 cups jauhoja/ flour
0,5 dl/ 0,2 cups sokeria/ sugar

Oven 200 degrees/ 400F until golden brown. Serve warm with vanilla ice cream. Tastes good on the next day as well.

                             The weather fairy promised sun for today.

13 comments:

  1. You are so creative! Nice recipe

    ReplyDelete
  2. Ihanan näköisiä sekä pionit että piirakka, resepti vaikuttaa herkulliselta!

    ReplyDelete
  3. Hei, että yhtäjalkaa mennään näissä raparperiasioissa, IHANA piirakka!!
    Minä voisin tulla sinne... :-))
    xx

    ReplyDelete
  4. Kookos sopii tähän varmasti mainiosti. Täytyy testata heti kun täälläkin saadaan raparperit nousemaan maasta.:)

    ReplyDelete
  5. looks SO delicious my dear!
    thanks for your comment! the plate is vintage, from my german grandma :)

    x
    dahi

    ReplyDelete
  6. oi oi ihanalta vaikuttava blogi, jään ehdottomasti lukijaksi :) T: K

    ReplyDelete
  7. Sofia tykkää mun kannuista, ja minä tykkään Sofian kakuista!

    ReplyDelete
  8. Herkullisen näköistä, nam!!

    ReplyDelete
  9. Yammy ! Rakastan raparperi piirakkaa :) Taas niin kauniita kuvia.

    ReplyDelete
  10. Täällä taas näitä herkkuja <3..njams vaan!

    ReplyDelete
  11. Voih, näistä kuvistasi nousee aina niin vesi kielelle. Olen myös ihastunut tuohon sinivalkoiseen lautaseen. Olen sitä käynyt täällä jo muutamaan otteeseen ihastelemassa. ;)

    ReplyDelete
  12. Ihanaa rapaperi piirakkaa...kookos maistuu siinä varmasti ihanalta. Kokeilen kyllä heti, kunhan raparperit penkissä vähän vielä kasvavat:).

    ReplyDelete
  13. Raparperia saa jo meilläkin, mutta pionit eivät kuki vielä;)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!