Wednesday, June 5, 2013

Gorgonzola Meat Islands

Täällä kokkailen ihanan syntistä keskiviikkoruokaa ja kuuntelen Agnetha Fältskogin uutta musiikkia. Agnetha pistää sukat pyörimään oikein kunnolla kappaleella "Dance your pain away", Sofia tykkää kovasti tästä cd:stä ja antaa Agnethalle täydet pisteet! Kevät- ja kesämusaa parhaimmillaan. Agnethan ääni on just se sama kuin 40 vuotta sitten. Viikon resepti olkoon nämä "Gorgonzola pikkusaaret kermaisessa meressä". Kokeilkaa, jos uskallatte!

Here on this sunny Wednesday I´m cooking my favourite meat dish, listening to Agnetha Fältskog´s new music, Agnetha is really putting my socks to roll with the song "Dance the pain away", perfect music for spring and summer time and Agnetha´s voice is still the same as it was in the eighties. I think a voice never gets old. Recipe of the week "Gorgonzola meat Islands". Try if you dare!

Sofia´s gorgonzola meat islands in a creamy sea

You need:
200g Gorgonzola
100g Speck (non fat bacon)
500-800g porsaan sisäfilettä/ filet of pork
Sauce:
5 dl/ 2,1 cups light cream
4 rkl/ tblsp soy sauce
4 rkl/ tblsp good quality balsamico
black pepper

Cut filets in small pieces, like medallions. Fry quickly in a pan on both sides. Salt and pepper. Cut the speck in small pieces and fry quickly in the pan. Cut Gorgonzola as well and place the bites on the meat. Pour over the sauce and up in the oven, 200 degrees/ 400F for about 25 minutes. I serve rice with it and cooked vegetables. Serve what you like!

6 comments:

  1. Agnetha on ihana minustakin. Abba oli kyllä iso juttu silloin teini-iässä ja tuo paljon ihania muistoja mieleen. Ihania pioneja sinulla suloisen kauniissa kannussa. Kesäistä viikonloppua <3

    ReplyDelete
  2. Iiiks, miten herkullista ruokaa siellä! Nyt tuli hirmu nälkä..mitäs meidän jääkaapissa olikaan.. Ihania kesäkuun päiviä Sofialle <3

    ReplyDelete
  3. Wonderful recipe, good for a rainy day

    ReplyDelete
  4. Ja taas yksi ihanuus lisää. Tämä menee testiin tällä viikolla, ja voin vaan kuvitella miten muksut tykkää. Mukavaa viikkoa sinne Sofia!

    ReplyDelete
  5. Kiva blogi Taidankin jäädä seuraamaan. Täällä on nimittäin toinen henkeen ja vereen Itävaltalais-suomalainen :D En kyllä asu itävallassa (vielä...) Mutta käyn siellä jokusen kerran vuodessa, isovanhempieni luona :)

    ReplyDelete
  6. Taidan muutes kipaista hetimiten hakemaan uusimman Anethan, se on NIIN ihana! Kävin nappaamassa sun raparperipiirakan ohjeen. Meillä nimittäin tunkee rapskuja niin paljon, että naapuritkin on kyllästetty niillä;) Täällä tänään täysi kaatosadepäivä, mutta toivon Sinulle aurinkoista viikonloppua<3

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!