Wednesday, July 24, 2013

Sikke´s Cake

Nyt sanotaan raparperille hyvästit ja tavataan taas huhtikuussa. Sikke Sumarin blogista löysin kivan mantelisen raparperikakku reseptin, josta tulikin oikein mainio kakkunen. Kaneli ja kardemumma antavat kakkuun kivan makuvivahteen. Maistuu oikeastaan seuraavana päivänä paremmalle, niinkuin monet muutkin kakut. Tykkään Sikestä ja hänen siskostaan Hannasta, jolla on myös positiivinen, elämänmakuinen blogi. Tämän leivoin yli kaksi viikkoa sitten pari päivää ennenkuin lennettiin Suomeen, ihan vain tunnelmaa virittelemään.
So, it´s time to say goodbye to my beloved rhubarb. Took my last rhubarb from the fridge and baked a cake. See you next April again! Recipe taken from Finnish Sikke Sumari´s food blog. Sikke is cooking and baking with all her heart but uncomplicated. In this cake cinnamon and cardamom play together nicely, like they usually do, this time rhubarb is hiding inside the cake. Tastes even better the next day. Actually I baked this cake 2 weeks ago, few days before we flew to Finland, just to create the right mood.

Sikke´s Cake

180g mantelirouhetta tai -jauhoja (otin vain 100g ja enemmän vehnäjauhoja)/ almond powder or crushed almonds (I took only 100g since I´m not a big fan of almonds)
180g sokeria/ sugar
180g voita/ butter
1 muna+1keltuainen/ egg+1 yolk
180g jauhoja/ flour (I took 260g because I took less almond powder)
2tl/ tsp leivinjauhetta/ baking powder

Mix butter, sugar, egg and yolk. Add dry ingredients. Take half of the dough and press it with your fingers in a cake form, add rhubarbkompott and on the top the rest of the remainig dough. 180 degrees/ 356F, 45 minutes.

Rhubarbkompott:
1l raparperinpaloja/ rhubarb slices
2,5 dl/ 1 cup sokeria/ sugar
2 rkl/ tblsp vettä/ water
1 tl/ tsp kardemummaa tai kanelia (minä otin molempia)/ cardamom or cinnamon (I took both)
2 rkl/ tblsp sitruunamehua/ lemon juice

Bring ingredients above to a boil, don´t cook to long.


5 comments:

  1. Hi Sofia!
    I tried rhubarb this year for the first time in my life, in a rhubarb-strawberry pie. I liked it although it's confusingly sour.
    This cake looks delicious.

    ReplyDelete
  2. Oi miten ihanan näköinen raparperi kakku ! Tuota ohjetta täytyykin kokeilla :)

    ReplyDelete
  3. Herkullisen nakoista tarjottavaa! Raparperi on minunkin suosikkeja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kauniit sävyt, samoin kuin pilkku kupposet ovat somat. Varmasti on maittava kera jäätelön sekä mansikoiden, Kiitos ohjeesta!

      Delete
  4. Katsoin ohjelman, jossa Sikke teki tätä kakkua. Löysin blogisi reseptiä etsiessäni. Ihana blogi sinulla.

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!