My mum has been keen on cooking and baking as long as I can remember and surely I have inherited this gene from her. Usually I don´t copy or take mum´s recipes with me to my own home in Austria, because I want enjoy her cookings in her house and atmosphere. For all hobby cooks and lovely readers, here´s mum´s recipe, let´s call it "Villa Rosa´s chicken".
Villa Rosa´s Chicken, Villa Rosan Herkkukana
4-6 kanafilettä/ chicken breasts
1 pussi italialaista salaattikastike maustetta/ 1 package Italian salad dressing spicemix
1 pkt hyvänlaatuista pekonia/ 1 package bacon
3dl/ 1,3 cups kermaa/ heavy cream
Chili ketsuppia noin puoli pullollista/ Chili ketchup (around half a bottle)
Paista fileitä nopeasti pannulla molemmin puolin. Laita vuokaan ja maustetta päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen chiliketsuppi. Levitä kerma kanan päälle. Paista pekonisilppu pannulla ja levitä kerman päälle. Paista uunissa 180-200 astetta 20-30 minuuttia. Maistuu ihanalle basmatiriisin kanssa.
Fry breasts quickly on both sides and put in a form. Put the Italian spicemix on the top. Whisk cream until thick and add the chili ketchup. Put it on the breasts. Fry chopped bacon and add it on the top. Oven 400F 20-30 minutes. Serve with basmatirice.
Voi miten idyllisen ihana vanha talo tuo Villa Rosa on. Ohjekin näyttää herkulliselta:)
ReplyDeleteOh yes, sounds similar to one of my dishes ;)
ReplyDeleteNo nyt selvisi Sofian ihanuuden ja ihanuuksien salainen alkuperä;) Aivan ihastuttava Villa Rosa!
ReplyDeleteIhana talo! Ja todella hyvältä kuullostava resepti!
ReplyDelete