Saturday, October 12, 2013

Taco Pie

"Lördagsmys med tacopaj" oli tämän lauantai-iltapäivän ilonsiemen. Joskus kyllästyy riisiin, pastaan, laatikoihin ja keittoihin. Silloin piirakka tuo iloista vaihtelua. Piirakkakin voi olla mainio ruoka, raikasta salaattia ja kirpeätä guacamolea vielä täyttämään lautasen nurkkia. Ja tänään oli semmoinen päivä että dippasin piirakkaa oikein kunnolla guacamoleen ja otin kunnon hörpyn punaviiniä. Ehkä se lumi toi vähän mielialan bluesia mukanaan, mutta hei, maanantaina pitäisi tulla taas lämpöaalto ja huikeat 18 astetta!
Sometimes you´re fed up with pasta, rice, chicken, soups and co. Baking a pie, like today I made Taco pie (of love to my kids), brings a welcomed change in that every-day-cooking. Even a pie can be proper food, accompanied by crispy Greek style salad and guacamole. Today it was a "that kind of day" that I took an extra portion of everything and even a big glass of red wine. Maybe the shock from yesterday´s snow fall brought some autumn blues along, but hey, from monday on the temperature should rise over 18 degrees!
Sofia´s Taco Pie

4 dl jauhoja/ 1,7 cups flour
2 tl leivinjauhetta/ 2 tsp baking powder
75g voita/ butter
1,5 dl maitoa/ 0,6 cup milk 

Filling:

350g naudan jauhelihaa/ minced beef
valkosipulia/ garlic
1 rkl tomaattipyrettä/ 1 tblsp tomato paste 
1 pussi taco maustetta/ 1 package taco spicemix
1,5 dl vettä/ 0,6 cup water
1,5 dl kermaa/ 0,6 cup cream
1 dl creme fraiche/ 0,4 cup creme fraiche
cocktailtomaatteja/ cherry tomatoes
1 sipuli/ onion
1,5 dl juustoraastetta/ 0,6 cup grated cheese

1.Sekoita voi jauhoseokseen ja lisää lopuksi maito. Levitä sormilla piirakkavuoan pohjalle. Add butter to the flour mixture and add milk at the end. Press the dough with your fingers in a pie form. 

2. Paista jauheliha ja lisää valkosipuli, tomaattipyre, tacomauste ja vesi. Levitä piirakkapohjalle ja levitä tomaattisiivut ja sipulirenkaat lihan päälle. Yhdistä kerma ja creme fraiche ja kaada päälle. Lopuksi juustoraaste päälle. Paista 200 astetta 40 minuuttia tai niin kauan että pinta saa kauniin värin.
Fry minced beef in a pan, add tomato paste, garlic, taco spicemix and water. Give it on the dough and put tomato slices and onion rings on the top. Mix cream and creme fraiche and pour over. Grated cheese on the top and off in the oven, 400F, 40 minutes or until golden brown.
                                                                
                                                               Time is precious
                                                   Waste it wisely 


6 comments:

  1. Smaskens.... ser gott ut. Måste pröva laga en sådan paj i veckan när jag har alla karlar hemma ;).
    Ha en fin fortsättning på helgen.
    Kram från Raseborg :)

    ReplyDelete
  2. Hyvältä kuulostaa reseptisi. Ja kyllä..piirakka käy mainiosti koko ateriasta,kun kaverina on raikas salaatti.No siellä ilmat tosiaan vaihtelee,tuo 18 astetta kuulostaa melko hyvältä vaikka lenkkiä ajatellen :) Mukavaa tulevaa viikkoa<3

    ReplyDelete
  3. Kiitos hyvästä ideasta! Perheeni taitaa tänään saada iltaylläriksi tacopiirasta. ;) Toivottavasti tuo lämpöaalto yltää tännekin ja ihana auringonpaistekaan ei olisi pahitteeksi.

    ReplyDelete
  4. Hyvä salaatti ja piiras, se on siinä... tykkään, nam :)

    ReplyDelete
  5. Ihanan herkullisia kuvia! Olen ihan superfani mitä piiraisiin tulee, harmi vaan että en saa enää syödä niitä kun piti vatsan takia jättää jauhot pois. Tosin kyllähän sitä palan voi syödä kunhan ei tule tavaksi. Ei se talvi sitten vielä täysin alkanut teilläkään.

    ReplyDelete
  6. Jaa, taitaa olla taas kokeilun paikka!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!