Sunday, February 16, 2014

Ban Ban Banoffee

Tähän ihanuuteen sain kunnian tutustua kun olin nuorena Englannissa hotellissa töissä. Joka sunnuntai tätä oli tarjolla hotellin brunssilla. Kaikki mitä jäi yli ja sitä jäi aina yli, syötiin sitten niin kilokaupalla että housun napit melkein irtosivat diskon parketilla.

Tämä karamelli-banaani-kerma-inkiväärikeksi jälkiruoka on jälkkäreitten RUHTINAS. Kaikille sokeria pelkääville varoitus, heille voi tarjota vaikkapa näkkileivän palasen dieettihillolla lohduksi. Jos sinulla on ystävä Englannissa, pyydä häntä tuomaan "Ginger nuts" keksejä tai täytä matkalaukku näillä kekseillä, jos olet menossa Englantiin. Ja huomaa, että Banoffee ei ole kakku vaan a sweet dessert, yes indeed.
I got to know "the queen of all desserts" when I was working in a hotel in England in my younger days. It was served on every sunday, on the brunch buffet and everything that was left was for the stuff (read: finnish girls). And how we were eating with big spoons, not even leaving a single crumble on the plate while the sugar level in blood was reaching its peak.

Everyone who´s afraid of sugar should keep her hands off this thing. If you have a friend in England or you are on your way to go there, don´t forget to take many packages of "Ginger Nuts" biscuits with you. And note that Banoffee is not a cake, it´s dessert my dear.

Banoffee

1 purkki kondensoitua maitoa/ 1 can condensed milk
100g sulatettua voita/ 100g melted butter
1,5 pakettia ginger nuts keksejä tai digestive keksejä/ 1,5 package of ginger nuts or digestive biscuits
2-3 banaania/ 2-3 bananas
3 dl kermaa vaahdotettuna/1,3 cups cream (whipped)

Keitä avaamatonta peltipurkkia 3 tuntia koko ajan vahtien että purkki on veden alla. Murskaa keksit mixerillä ja lisää sulatettu voi. Paina muruset kakkuvuoan pohjalle. Levitä valmis karamelliseos pohjan päälle ja anna seistä jääkapissa pari tuntia. Lisää banaaninsiivut ja lopuksi kermavaahto nätisti pursottaen.

Cook the can in water for 3 hours. Crush the biscuits in a mixer and add the melted butter. Press the crumbles with a spoon to the bottom of a cake form. Pour the caramel over the biscuit crumbles and let it rest in the fridge for some hours. Put the sliced bananas on the caramel and the whipped cream on the top.
4 comments:

 1. Hei Sofia! Todellinen aterian kruunu silloin, kun kaloreita ei ajatella.
  Ja sellaisia hetkiä pitää olla... mutta harvemmin ;)

  ReplyDelete
 2. Meilläkin suosittua herkkua, mutta ai niin kovin lihottavaa. Täällä myydään valmista kinuskia, jonka sekotan sulatetun suklaan joukkoon. Menen sieltä mistä aita on matalin!!! Vielä yksi vinkki, joskus pistän banaanin sekaan vadelmia. Antavat pikkuisen kirpeyttä muuten niin kovin makealle "sweet dessertille". Tulee vesi kielelle, kun katson noita kuviasi.

  ReplyDelete
 3. Vaikuttaa herkulliselta. Varmaankin kaloripitoisia, mutta joskushan voi herkutella hyvällä omallatunnolla. Kiva blogi ja jäänkin seurailemaan päivityksiä samantein :)

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!