Tuesday, April 8, 2014

Topfenpalatschinken

Täällä olen jo kovaa vauhtia pakkaamassa matkalaukkuja (niin kamalaa puuhaa, en tiedä miksi inhoan juuri pakkaamista) mutta välillä tankataan kunnon rahkaplätyillä. Tyypillinen itävaltalainen jälkkäri, sitruuna-vanilja rahkalla täytetyt ohukaiset eli Topfenpalatschinken. Näitä on kiva tehdä vieraille ja herkun voi valmistaa jo etukäteen. Itävaltalainen topfen on kuivempi ja murumaisempi kuin suomalainen rahka. Rahkaan lisätään pieni pussi vaniljakastikepulveria, sitruunan kuorta ja rusinoita.

I have been filling suitcases for 4 persons, washing and ironing, but now it´s time to take a break and gain some energy with this typical Austrian dessert, lemon vanilla quark filled pancakes. These pancakes are nice to prepare before the guests arrive and then when it´s time for dessert just bake them for a while in the oven. Austrian quark, Topfen, differs from german or finnish quark, it´s drier and crumbles a bit.
Itävaltainen rahka täyte plätyille/ Austrian quark filling for pancakes

150 g rahkaa/ quark
1 muna/ egg
80 g tomusokeria/powdered sugar
1 pieni pussi vaniljakastikepulveria/ small package of vanilla sauce powder
2 rkl maitoa/ 2 tblsp milk
sitruunan kuorta ja rusinoita/ grated lemon zest and raisins

Sekoita täytteen ainekset ja levitä plätyille. Kuorruta uunissa 200 asteessa 15 minuuttia ja tarjoa vaniljakastikkeen kera. Mix the ingredients and put it on each pancake. Bake in 400F for 15 minutes. Serve with vanilla sauce.

7 comments:

  1. Hei Sofia :) Täällä toinen pakkaamisen inhoaja. Onko sinulla pitkäkin reissu tulossa?

    ReplyDelete
  2. Oi miten ihania, näitä on ehkä pakko kokeilla, meillä rakastetaan plättyjä kaikissa muodoissaan. Kiitos taas hyvästä vinkistä!

    ReplyDelete
  3. Onpas herkullisen näköistä! Ja niin kauniit kuvat, Sofia! Mihin ootte lähdössä?

    ReplyDelete
  4. Hejssan vännen!
    Jag blir alltid sååå hungrig när jag tittar in hos dej ;).
    Är du påväg hem till Finland eller..?
    Ha det så bra.
    Kram Erica

    ReplyDelete
  5. Nam, näyttää ihkulta. Tuota voisi kokeilla vaikka pääsiäisenä :) Mukavaa tulevaa viikkoa!

    ReplyDelete
  6. Kiva ja helppo resepti. Täytyy siis kokeilla. Kiitos! Ihanaa pääsiäisenaikaa ja hyvää reissua, minne sitten oletkin menossa! Meidän perhe suuntaa Itävaltaan, Wieniin. ;)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!