Sunday, January 18, 2015

Winter Day´s Pie


Tammikuu on sellaista talviunen aikaa, sitä nukkuu ja tekee sitä mitä on pakko tehdä, mutta muuhun ei riitä energiaa eikä niin haluakaan, mutta oletteko huomanneet että aamut ja illat ovat jo valoisammat? Vaikka ei se pimeys niin kauheeta ole, saa ainakin rauhassa lorvailla sohvalla jo iltapäivällä ja ulos ei tarvitse mennä reippailemaan pimeys tekosyynä ;)) Horoskoppi lupasi leijonille energiarikasta vuotta ja nyt vain odotan Saturnuksen vaikutuksen kohta alkavan ja tuovan kaikille leijonille jymyvuoden mukanaan :))

En ole pitkään aikaan leiponut tavallista marjapiirakkaa ja jotenkin tänä sunnuntaina teki mieli minun omaa "Sofian mustikkaherkkua",  jota leivoin usein kun lapset olivat pieniä ja toi aina mieleen Suomen kauniit värit, sinisen ja valkoisen. Jotkut leipovat joka lauantai pizzaa tai paistavat plättyjä keskiviikkoisin, täällä meillä sunnuntaina kakku lentää pöytään iltapäiväkahvin aikaan.
Are you also so lazy and without energy like me during this sleepy winter month, dragging through the days and taking an extra portion of sleep every day (and an extra portion of food as well)? But hey, have you already noticed the mornings and evenings getting lighter?

Do you bake on Sundays that from your family loved Sunday cake or do you have other traditions like baking that Saturday night pizza or Wednesday pan cakes?
No Sunday without a cake in this house ;))

I haven´t been baking traditional berry pies for some years and this is my own recipe I used to bake when the kids were small, kind a nostalgic feel this Sunday afternoon. The colours like in the flag of my home country Finland.
Winter day´s Pie a la Sofia

Pohja/ Dough
100g voita/ butter
1dl sokeria/ 0,4 cups of sugar
2,5 dl jauhoja/ 1 cup flour
1tl leivinjauhetta/ 1tsp baking powder
1 muna/ egg

300g mustikoita/ frozen blueberries
2tl perunajauhoja/ 2 tsp potato starch

500g rahkaa/ quark
1 iso muna/ big egg
1dl sokeria/ 0,4 cups sugar
1rkl vaniljasokeria/ 1 tblsp vanilla sugar
1 dl maitoa/ 0,4 cups of milk

Muruseos/ Crumbles
50g voita/ buttet
0,5 dl sokeria/ 0,2 cups of sugar
1dl jauhoja/ 0,4 cups of flour
1tl vaniljasokeria/ 1 tsp vanilla sugar

Fill the pie form using your fingers. Prebake the pie dough for about 10 minutes and then fill it with the blueberries, quark and crumbles. Bake for about 40 minutes or more in 200 degrees/ 392F. Check the color and the consistency of the quark filling. Let it cool and then serve and enjoy with a good cup of coffee.


                                                   Hugs from me to you

 

10 comments:

  1. Kakkua/piirakkaa sunnuntaisin ja vielä jymyvuosikin alkamassa. Kuulostaa todella hyvälle!

    ReplyDelete
  2. Ihanan näköinen piirakka!! Taidankin piipahtaa maistamaan ;)
    Kyllä täälläkin on jo selvästi päivä vähän pidentynyt, sen huomaa etenkin iltapäivästä. Ihanaa.
    Hyvää ja energistä vuoden jatkoa sinne <3 <3

    ReplyDelete
  3. Tack Sofia ! just som du skrev tror jag farmor gör, hon var just så där. Blommor var viktiga.
    tårarna faller och saknaden är stor.
    Pajen du lagat verkar god, skulle gärna smaka en bit :)
    ~M~

    ReplyDelete
  4. Nayttaa herkulliselta! Ja ihana lautanenkin taas!

    ReplyDelete
  5. :) Hauska lumiukko! Niin ja kiva kuulla sinusta!! Olet jälleen leiponut tosi herkkua.Samantyyppisellä ohjeella olen myös välillä tehnyt marjapiirakan.Se on kyllä todella mehukas ja maistuva.Kyllä päivä on jo pidentynyt..aurinkokin välillä pilkahtaa.Oikein mukavaa viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  6. Voi mikä mustikkapiiras Pip Studion kauniilla lautasella! Ja lumiukko!
    Vai leijonille jymyvuosi! Kuulostaa hyvältä! ;) sitä odotellessa...

    ReplyDelete
  7. Onpa herkullisen näköistä piirakkaa! Mustikkaakin löytyy pakkasesta. Joten...
    Kaunis on Pip Studion lautanen. Ihana kahvituokio taitaa nyt jo olla takana.
    Vaan Hyvää Vuotta 2015 toivottelen.

    ReplyDelete
  8. This would be nice with my coffee now! Looks and sounds fantastic. Yummy. Thank you for the recipe. Will try it soon!
    All my best and happy days
    Elisabeth

    ReplyDelete
  9. Tätä tehtiin meillä laskiaisen herkuksi. Tuli aivan mielettömän hyvää ja piirakka hävisi viimeiseen muruun asti hyvin nopeasti! Kiitos taas ihanasta reseptistä Sofia!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!