If you don´t have time to bake traditional cinnamon buns, this cake will bring you further than half away and the taste is as delicious as a home made bun. A quick way to get something good for coffee, just make sure you have sour cream at home, that´s the secret for its extremely soft texture.This easy recipe is from the Swedish artist Pernilla Wahlgren´s baking book "Pernillas Praliner".
Pernillas enkla kanelbullesockerkaka
175 g smör/butter
2,5 dl socker/ 1 cup sugar (vispas, mix together until fluffy and white)
Blanda ner, add:
2 ägg/ 2 eggs
3 dl gräddfil/1,3 cups sour cream
4,5 dl mjöl/1,9 cups flour
2 tsk vaniljsocker/ 2 tsp vanilla sugar
1 msk(ruokalusikallinen) bakpulver/ 1 tblsp baking powder
salt
Fyllning: 1 dl socker och 3 msk (ruokalusikallista) Kanel blandas.
Filling: 0,4 cup sugar and 3 tblsp cinnamon (mix).
Häll hälften av smeten i kakformen, strö över hälften av kanelsockret och resten av smeten ovanpa. Toppa med resten av kanelsockret och lite smör. Grädda i 175 grader, 45 minuter.
Pour half of the dough in a cake form and pour over half of the sugarcinnamon filling, then pour rest of the dough and on the top rest of the cinnamonsugar. Add a little bit of butter on the top if you like. 175 degrees, 45 minutes.
Mumsfilibabba! |
Aaah...kiitos herkullistakin herkullisemmista kuvista :)! Tuo kakku maistui varmasti ihanalta! Simppelit raaka-aineet ja matala kynnys kokeilla tätä pikimmiten- kiitos ohjeesta!
ReplyDeleteHaliterkuin Minna :)
Oi, joi! Varmasti ihanaa kahvin kanssa.
ReplyDeleteIhania kuvia ja varmasti herkullinen kakku! Taidan ensi viikolla upottaa sormeni jauhoihin ja kokeilla tätä. Kiitos ohjeesta ja makoisista kuvista, Sofia!
ReplyDeleteOn my list, thank you!
ReplyDeleteTackar, tämä kompromissikakku menee kyllä kokeiluun!
ReplyDeleteVoi näitä sinun leivonnaisia-aina niin herrrkullisen näköisiä. Tämäkin kakku on varmasti superhyvää, just kahvin kanssa. Tämä resepti menee kokeiluun :)
ReplyDeleteNyt on taas niin herkulliset kuvat...
ReplyDeleteSofialle ja koko perheelle suunnattoman suloista uutta vuotta - tuot aina veden kielelle ihanilla resepteilläsi ja näillä mausteilla on hyvä jatkaa tällekin vuodelle. Hugs! x
ReplyDeleteNammm...Makoisan näköinen kakku. Taidanpa kokeilla minäkin...
ReplyDelete