Saturday, January 5, 2013

Cake Like a Big Cinnamon Bun

Sain siskolta jouluksi ihanan herkkuleivontakirjan "Pernillas Praliner". Olin nuoren Pernilla Wahlgren fani ja tykkään Pernillasta vieläkin, hän on vieläkin 45-vuotiaana erittäin sädehtiväinen ja tyttömäinen ja jotenkin ikuinen ilopilleri, vaikka neljän lapsen yksinhuoltajana ei varmaan aina ole ollutkaan niin helppoa. Meillä onkin jotakin yhteistä, sillä Pernilla leipoo monta kertaa viikossa ja kehittelee omiakin kakkuja. Tämäkin kakku on syntynyt sattumalta kun pullien leipomiseen ei ollut aikaa, kertoo Pernilla kirjassaan. Ihanan maukas kakku kaikille kahvikissoille!


If you don´t have time to bake traditional cinnamon buns, this cake will bring you further than half away and the taste is as delicious as a home made bun. A quick way to get something good for coffee, just make sure you have sour cream at home, that´s the secret for its extremely soft texture.This easy recipe is from the Swedish artist Pernilla Wahlgren´s baking book "Pernillas Praliner".
 
Pernillas enkla kanelbullesockerkaka

175 g smör/butter
2,5 dl socker/ 1 cup sugar (vispas, mix together until fluffy and white)

Blanda ner, add:
2 ägg/ 2 eggs
3 dl gräddfil/1,3 cups sour cream
4,5 dl mjöl/1,9 cups flour
2 tsk vaniljsocker/ 2 tsp vanilla sugar
1 msk(ruokalusikallinen) bakpulver/ 1 tblsp baking powder
salt

Fyllning: 1 dl socker och 3 msk (ruokalusikallista) Kanel blandas.

Filling: 0,4 cup sugar and 3 tblsp cinnamon (mix).

Häll hälften av smeten i kakformen, strö över hälften av kanelsockret och resten av smeten ovanpa. Toppa med resten av kanelsockret och lite smör. Grädda i 175 grader, 45 minuter.

Pour half of the dough in a cake form and pour over half of the sugarcinnamon filling, then pour rest of the dough and on the top rest of the cinnamonsugar. Add a little bit of butter on the top if you like. 175 degrees, 45 minutes.

Mumsfilibabba!



9 comments:

  1. Aaah...kiitos herkullistakin herkullisemmista kuvista :)! Tuo kakku maistui varmasti ihanalta! Simppelit raaka-aineet ja matala kynnys kokeilla tätä pikimmiten- kiitos ohjeesta!

    Haliterkuin Minna :)

    ReplyDelete
  2. Oi, joi! Varmasti ihanaa kahvin kanssa.

    ReplyDelete
  3. Ihania kuvia ja varmasti herkullinen kakku! Taidan ensi viikolla upottaa sormeni jauhoihin ja kokeilla tätä. Kiitos ohjeesta ja makoisista kuvista, Sofia!

    ReplyDelete
  4. Tackar, tämä kompromissikakku menee kyllä kokeiluun!

    ReplyDelete
  5. Voi näitä sinun leivonnaisia-aina niin herrrkullisen näköisiä. Tämäkin kakku on varmasti superhyvää, just kahvin kanssa. Tämä resepti menee kokeiluun :)

    ReplyDelete
  6. Nyt on taas niin herkulliset kuvat...

    ReplyDelete
  7. Sofialle ja koko perheelle suunnattoman suloista uutta vuotta - tuot aina veden kielelle ihanilla resepteilläsi ja näillä mausteilla on hyvä jatkaa tällekin vuodelle. Hugs! x

    ReplyDelete
  8. Nammm...Makoisan näköinen kakku. Taidanpa kokeilla minäkin...

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!