Thursday, November 28, 2013

The Dolls of Munich

Münchenissä on aina mukava käydä. Rento, kaunis, vauras ja siisti kaupunki. Kirkot ja nukkemuseo käydään joka kerta läpi. Isoina Barbiefaneina (äiti taitaa tykätä enemmän kuin tyttö) ihastellaan vanhoja, 60-vuotiaita barbeja, joilla on ihmeelliset villamaiset hiukset ja maidonvalkoinen iho. Huomatkaa punaiset lakatut kynnet. Ken on ollut nuorena todella laiha ja ruipelo. Nynny ja koulupoikamainen. Ei tykätä!

Münchenissä kannattaa käydä vaikka vain niiden makoisien Brezelien takia. Tässä asiassa Saksa voittaa Itävallan. Katukuvassa näkyy brezelkioski "Brezelina" joissa myydään täytettyjä Brezeleitä. Vaaleanpunaisessa paperipussissa ja rakkaudella tehty, oi Brezelina!

It´s always pleasant to visit Munich. The city is relaxed, beautiful, wealthy, clean and at the same time youthful but still traditional. Our favourites are the churches and the small doll museum, situated in a tower right in the heart of the city. As a big Barbie fan it´s interesting to see how white Barbie´s skin was and that she even had red nailpolish 50 years back. The hair seemed to be some wool kind of material. But for 60 years ago Ken was awful, skinny, school boy type. We don´t like!

You can visit Munich just because of the delicious Brezel and in my opinion the real one. Germany beats Austria in this case. Look out for the "Brezelina" kiosk stands, selling filled Brezels with everything you can imagine. Adorable! I took with pfefferoni cream cheese and it was fantastic. You get your Brezel in a lovely pink polka dot paper bag. Lovely!

Jos tällaisilla silmillä kulkee elämässä eteenpäin niin näkee monta hienoa asiaa ja saa matkan varrella monta hyvää ystävää. Münchenin ehdottomasti ihanimmat nuket. If you walk through life with eyes like these you will witness many beutiful things and get dear friends along the way. We just love these dolls and their curious, life loving eyes.

12 comments:

 1. Ihania rakennuksia, sinistä taivasta ja auringonpaistetta!
  Terkut täältä harmaasta ja hämyisästä Suomesta ;)

  ReplyDelete
 2. Minä olen käynyt Prahassa barbi-näyttelyssä, oli ihan hauska nähdä miten nuket ovat vuosien varrella muuttuneet. :-)

  ReplyDelete
 3. Hauskan näköisiä vaikka tuo Ken on ehkä pikkuisen creepy...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuin missit konsanaan, ken on kaunein:) Olen maistanut erittäin ihania Brezelinoja, ja kuinka kauniin herttainen paperipussi, suloisuus kerrassaan. Siinä Brezelinoja kun kädessään kuljettaa, niin ei voi muuta kun hymyillen hypähdellä tanssiaskelin ja katsella paperipussia, jonka sisällä
   oi Brezelina!

   Delete
 4. Olen maistanut ekan kerran Brezelinoja Munchenissa. Muistan kuinka pistelin niitä poskeeni, kun kävimme tutustumassa Munchenin Olympiastadioniin. Kiva postaus, toi muistoja mieleen!

  ReplyDelete
 5. Kuules Sofia, seuraavalla kerralla kun Mynkkeniin tulet, otapa yhteyttä!

  ReplyDelete
 6. Nuo viimeisein kuvan nuket ovat kyllä aivan ihania. Tuolla museossa minäkin olisin viihtynyt.

  ReplyDelete
 7. Hei Sofia!

  Kiitos hienosta blogista! Voisitko vielä kertoa missä tää Münchenin nukkemuseo tarkalleen on ja onko se juuri Puppenmuseum nimellä? Yritin googlata mutta tuli jotain ihme pikkukylien museoita tuloksina. Seuraavan kerran kun käyn täältä Wienistä Münchenissä niin voisi samalla pistäytyä.

  Mukavaa joulun odotusta sinne!

  Terv. Heli (valitettavasti mulla ei ole omaa blogia/profiilia)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heli kauniista sanoista! Nukkemuseo on nimeltään Spielzeugmuseum ja se on siinä tornissa joka näkyy toiseksi viimeisessä kuvassa, sijaitsee ihan Rathausin vieressä, ei voi olla helpompaa löytää! Sinullekin iloista joulua ja nähdään täällä Sofian kotona!

   Halauksin, Sofia.

   Delete
 8. Kiitos tiedoista Sofia! Niiden avulla museo varmasti löytyy.

  Halit, Heli

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!