Tuesday, December 3, 2013

Tandoori & Naan

Monesti olen yrittänyt jäljitellä Nepalilaista ruokaa ja tämä versio on varmaan aika "villi" ja ehkä ei niin korrekti, mutta hyvältä maistui itsepaistetun Naan leivän kera ja orientaaliset tuoksut levisivät joka nurkkaan ja jopa ulos kadulle asti. Helppoa ja vaivatonta ja Naan leipäkin valmistuu parissa minuutissa. Tandooritahnan kanssa pitää olla varovainen, mieluummin vähemmän kuin vähänkin liikaa. Minulla lipsui pikkuriikkisen ja lapsilta tuli liekkejä suusta ulos.

I´ve been trying to find a good Nepal/Indian recipe for many years and this one seems to come very close. Could be a "wild" version of a traditional recipe but tastes heavenly and dipping a hot Naan bread in the sauce is like a dream. Easy to prepare and even the dough for the Naan bread is made in 2 minutes. Just watch out with the tandoori paste! I took a little bit too much and kids were spitting fire flames out of their mouth. Every corner of your home smells wonderful, even the next day you have the feeling that your home turned to a Nepalese kitchen.
Tandoori Chicken

4 kananrintaa (leikkaa jokainen kolmeen osaan)/ 4 chicken breasts (cut each in 3 pieces)
suolaa ja pippuria/ salt and pepper
2 purkkia kookosmaitoa/ 2 cans of coconut milk
1- 1,5 dl tandooritahnaa/ 0,4-0,6 cups tandoori paste
2 tl perunajauhoja/ 2 tsp potato starch

Laita kananpalat uunivuokaan ja kaada päälle kookosmaito, joihin on sekoitettu vispilällä tandooritahna ja perunajauhot. Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia

Put the chicken pieces in a oven form. Mix the coconut milk with tandoori paste and potato starch, pour over. Bake in 400F 30-40 minutes.

Naan

25g hiivaa/ 25 g jeast
1,5 dl vettä/ 0,6 cups water
1,5 dl turkkilaista jogurttia/ 0,6 cups Turkish yoghurt
1 tl suolaa/ 1tsp salt
2 rkl öljyä/ 2 tblsp oil
1 tsk hunajaa/ 1 tsp honey
7,5 dl jauhoja/ 3,1 cups flour

Sekoita ainekset hiivaveteen nopeasti käsin ja anna nousta 45 minuuttia. Laita pelti uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikinasta 4 pitkää leipää, katso kuvaa. Paista leipiä noin 10 minuuttia ja sivele valmiit leivät voisulalla, joihin on sekoitettu persiljaa.

Mix the ingredients together and let the dough rest for 45 minutes. Form long breads with a rolling pin and bake in 437F for about 10 minutes. Brush the breads with melted butter mixed with parsley before serving.

6 comments:

 1. Aaaaahhhhh aaaaahhhhh aaaaahhhhh!!! Nämä kuvat näyttävät sanoinkuvaamattoman himottavilta! Liekeistä viis, niin hyvältä näyttää että talletan tämän reseptin odottamaan aikaansa, joka koittanee hyvin pian! Tattis!

  <3: "Tyyne"

  ReplyDelete
 2. Tuota on aivan pakko kokeilla! Kiitos Sofia <3

  ReplyDelete
 3. Ainakin annos näyttää niin herkulliselta ja aidolta, että tekisi mieli heti maistaa! Mulla ei ole valitettavasti tuon maailmankolkan ruoat ollenkaan hallussa ;)

  ReplyDelete
 4. Olet kyllä monipuolinen kokki. Voi mitä herkkuja olet taas tehnyt..Tuoksut ja maut ovat varmasti upeat!!

  ReplyDelete
 5. Kiitos Sofia taas vinkistä, mä olen huono tekemään mitään tuollaisia erikoisempia, tai en siis keksi mitään... Nyt on taas jotain uutta meidänkin ruokalistalla:) Nyt mä lähden tästä noihin sun vanhempien juttujen pariin, on jäänyt monta hyvää postausta lukematta! Mukavia päiviä Sofialle ja perheelle<3

  ReplyDelete
 6. En ole koskaan tehnyt Nepalilaista ruokaa, ja tosi harvoin maistanutkin. Tämän reseptisi laitan talteen ja joulun mentyä kokeilen. Kiitos kivasta blogistasi ja mainioista ruokavinkeistä. Suloista joulua sinne Alpeille tai Suomeen, jos täällä joulun vietätte!

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!