Wednesday, December 18, 2013

No Christmas Huzzle and Buzzle

Hei ystävät, onko teillä jo joulufiilistä? Sofia ei ole mikään jouluhössääjä enkä oikeastaan mikään jouluihminenkään. Otan rauhallisesti kun tiedän että kaapissa on lahjat valmiina, keksit peltipurkissa ja paisti uunissa. Joulukuusi on mielestäni se tärkein joulun "koru". Siihen satsataan ja jokainen koriste on huolella valittu aarre. Kokoelmaan lisätään joka vuosi vain pari, rakkaudella valittua koristetta. Punaiset joulutontut ja tähdet eivät koristele Sofian nurkkia.

Koittakaa ottaa iisisti, nostakaa jalat välillä pöydälle ja syökää vaikka näitä Brooklynin suklaaruutuja (jos piparkakkumausteiset leipomukset jo tympivät), joiden tekoon kuluu tasan 10 minuuttia.
Hi friends, are you already getting that Christmas feel? Sofia is not that typical Christmas huzzler type. I try to take it easy as long as I have my presents somewhere hidden, biscuits in the jar and the christmas menu in my head. For me the real Christmas jewel is the tree, decorated with carefully chosen decorations. If you are already fed up of cinnamon and those typical christmas spices, bake these "Brooklyn chocolate squares", containing none of those. Ice cream on the top and put your feet once in while on the table. Christmas is only once a year!

Brooklyn Brownies

250g voita/ butter
3,5dl sokeria/ 1,4 cups sugar
6 munaa/ eggs
3tl vaniljauutetta/ 3 tsp vanilla essence
2,5 dl jauhoja/ 1 cup flour
3/4 dl kaakaojauhetta/ 0,3 cups cocoa powder
2tl suolaa/ 2 tsp salt
1tl leivinjauhetta/ 1 tsp baking powder
200g suklaarouhetta/ 200g chocolate chips

Sulata voi ja lisää sokeri. Lisää munat kevyesti vatkaten. Lisää vaniljauute. Kaada voi-munaseos kuiviin aineisiin kevyesti nostellen. Lisää suklaarouhe. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla ja voitele se öljyllä. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakku pitää olla keskeltä vähän kostea.

Add sugar to the melted butter. Add eggs beating gently. Add vanilla essence. Pour the butter-egg mixture into the dry ingredients and beat gently. Add chocolate chips. Pur the dough into a lasagne form covered with aluminium foil. Don´t forget to put some oil on the foil. Bake in 345F for about 30 minutes.


8 comments:

 1. Tärkein koriste ja kaiken keskipiste on täälläkin joulukuusi. Lauantai aamuna lähdemme kuusiostoksille ja se on aina joka vuotinen "operaatio", koska sen pitää olla juuri SE kuusi. Muut ei kelpaa ;)

  ReplyDelete
 2. En onneksi ole jouluhössöttäjä vaan otan ihan rennosti. Vähillä koristeilla mennään ja tärkeintä on hyvä ruoka ja seura :)

  Kakku näyttää vallan herkulliselta. Ihanaa joulun odotusta Sofia !

  ReplyDelete
 3. Sofia päästää taas Katin pulasta! Tykkään tehdä brownieta, mutta mun ohjeet on hiukan työläämpiä, joten tämä helpottaa huomattavasti. Meilläkään ei kovasti tonttuilla aika vähillä koristeluilla mennään. Eikä oikeestaan stressatakaan kun tehdään se mitä tehdään, ostetaan osa valmiina ja vaan nautiskellaan:)

  ReplyDelete
 4. I have missed your posts and now this CHOCOLATE :) yummy! Enjoy your holiday

  ReplyDelete
 5. Ihanan herkullisilta näyttävät:). Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle <3

  ReplyDelete
 6. Oi miten herkullinen resepti :-)
  Uskoisin että tämä toimii myös gluteenittomana versiona, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

  Tunnelmallista joulua teille!

  ReplyDelete
 7. Merry Christmas Sofia ja Perhe!

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!