Tuesday, August 28, 2012

Glace au Four with Raspberries

Uunijäätelö on aika kiva jälkiruoka, täytyy vain olla tekovaiheessa vikkelä ja syödä lautaselta aika nopeasti. Eli jos olet keittiössä etana tyylinen, unohda tämä jälkkäri! Uunijäätelö rakennetaan brownie pohjan päälle, vadelmia, vanhan ajan vaniljajäätelöä ja valkuaisvaahtoa. Sitten uuniin ja vahditaan parisen minuuttia liikkumatta, ettei vaan tule tuhkapommia.
 
Glace au four, "Baked Alaska", is a nice dessert, you just have to be quick and eat it rather fast. This is not for kitchen snails! On the bottom a thin layer brownie cake, raspberries, good quality old time vanilla ice cream and meringue. Watch out! Only 3-5 minutes in 250 degrees otherwise you will get a black burned baked Alaska!

 If you got inspired, you need for the brownie bottom:

100 g dark chocolate, 25 g butter (both melted), 1 egg, 1,25 dl sugar, 0,5 tsp vanilla sugar, 4 tbsp flour, 0,5 tsp baking powder. 

175 degrees, 20 minutes (not longer, otherwise will be too hard, like cookie).

Shoud be the size 10cm x 30cm.

Filling: 300 g raspberries, 1 liter vanilla ice cream. (If you use frozen raspberries, let them melt first!)

Meringue:  4 egg whites, 1,25 dl sugar.

250 degrees, 2-4 minutes.

Enjoy with nice people!


So off we go for a long, long run in order to pay back our sins from yesterday. Then we make a city day for us girls. It´s time to do some shopping for the school.

(And maybe we commit some more sin by taking a drink and eating something delideli and return home with far too heavy bags...)




13 comments:

  1. MY GOD SOFIA! My mouth is watering right now, and I am not really hungry, but I do crave for this lovely meringue. May I come along next time you bake it? Please! Have a good run!

    ReplyDelete
  2. Yu-um!! Vill ha, hetigenast! :D Hmmm... kanske en idé till efterrätt för kräftskivan...?

    ReplyDelete
  3. Mmmmh it looks delicious! And the pictures are well made! Have a nice week! Hug, Barbara

    ReplyDelete
  4. Voi miten hyvältä näyttääkään! Nam. Uunijäätelöä ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan.

    ReplyDelete
  5. Sofia, sua odottaa tunnustus blogissani! :)

    ReplyDelete
  6. Sun pitäisi Sofia ehdottomasti perustaa pieni, idyllinen ja suklaapuotimainen kahvila... noilla herkuilla olisi taatusti menekkiä :DD

    ReplyDelete
  7. Oih, mitä unelmia taas kerran! Pistäisitkö palan postiin? ;)

    ReplyDelete
  8. Sofia, I stand in awe!
    Amazing!
    Thanks for sharing the recipe!!

    I hope you had fun today! :)

    ReplyDelete
  9. Jep jep! Laitoin kommenttia ed.postaukseen, mutta jostain syystä netti teki tenän ja koko kommentti hävisi ts. sivua ei löytynyt, plääh. Mutta siis siihen ed. liittyen niin noi on niin hyviä, tuollaiset "kreikkalaiset" lihapullat. Meheviä ja enenmmän makua!

    Sun kokkaustaidot on kyllä ihan eri sfääreissä kun mulla, ajattelen nyt tuota uunijäätelöä,nam

    Ihanaa viikonjatkoa ihanalle Sofialla<3

    ps. sun kannukokoelma on niiiiin ihanaaaaa...

    ReplyDelete
  10. OI OI, luen blogiasi nälkäisenä ja olen kuolla, kun katson kaikkia kauniita ja herkullisia kuvia makeista, sekä suolaisista keitoksistasi, todella upeaa ja hyviä vinkkejä, joskin olen ''etana'' keittiössä, joten uunijäätelö jääköön kokeilematta. Kiitos kun jaat ihanat ohjeesi kanssamme!

    ReplyDelete
  11. Jestas mikä uunijäätelö, upea!! Itsekkin välillä yllätän vieraat ja teen tätä herkkua..Hyvääääääää!! :)

    ReplyDelete
  12. Taas kerran: nam!

    Ps. Ihana Sofia, sinulle on blogissani tunnustus.

    ReplyDelete
  13. Wau mitä herkkua!!
    Sulla on kyllä aina herkkuja täällä :)
    Ja ihanat kuvat kokkailuista :)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!