Glace au four, "Baked Alaska", is a nice dessert, you just have to be
quick and eat it rather fast. This is not for kitchen snails! On the
bottom a thin layer brownie cake, raspberries, good quality old
time vanilla ice cream and meringue. Watch out! Only 3-5 minutes in 250
degrees otherwise you will get a black burned baked Alaska!
If you got inspired, you need for the brownie bottom:
100 g dark chocolate, 25 g butter (both melted), 1 egg, 1,25 dl sugar, 0,5 tsp vanilla sugar, 4 tbsp flour, 0,5 tsp baking powder.
175 degrees, 20 minutes (not longer, otherwise will be too hard, like cookie).
Shoud be the size 10cm x 30cm.
Filling: 300 g raspberries, 1 liter vanilla ice cream. (If you use frozen raspberries, let them melt first!)
Meringue: 4 egg whites, 1,25 dl sugar.
250 degrees, 2-4 minutes.
Enjoy with nice people! |
So off we go for a long, long run in order to pay back our sins from yesterday. Then we make a city day for us girls. It´s time to do some shopping for the school.
(And maybe we commit some more sin by taking a drink and eating something delideli and return home with far too heavy bags...)
MY GOD SOFIA! My mouth is watering right now, and I am not really hungry, but I do crave for this lovely meringue. May I come along next time you bake it? Please! Have a good run!
ReplyDeleteYu-um!! Vill ha, hetigenast! :D Hmmm... kanske en idé till efterrätt för kräftskivan...?
ReplyDeleteMmmmh it looks delicious! And the pictures are well made! Have a nice week! Hug, Barbara
ReplyDeleteVoi miten hyvältä näyttääkään! Nam. Uunijäätelöä ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan.
ReplyDeleteSofia, sua odottaa tunnustus blogissani! :)
ReplyDeleteSun pitäisi Sofia ehdottomasti perustaa pieni, idyllinen ja suklaapuotimainen kahvila... noilla herkuilla olisi taatusti menekkiä :DD
ReplyDeleteOih, mitä unelmia taas kerran! Pistäisitkö palan postiin? ;)
ReplyDeleteSofia, I stand in awe!
ReplyDeleteAmazing!
Thanks for sharing the recipe!!
I hope you had fun today! :)
Jep jep! Laitoin kommenttia ed.postaukseen, mutta jostain syystä netti teki tenän ja koko kommentti hävisi ts. sivua ei löytynyt, plääh. Mutta siis siihen ed. liittyen niin noi on niin hyviä, tuollaiset "kreikkalaiset" lihapullat. Meheviä ja enenmmän makua!
ReplyDeleteSun kokkaustaidot on kyllä ihan eri sfääreissä kun mulla, ajattelen nyt tuota uunijäätelöä,nam
Ihanaa viikonjatkoa ihanalle Sofialla<3
ps. sun kannukokoelma on niiiiin ihanaaaaa...
OI OI, luen blogiasi nälkäisenä ja olen kuolla, kun katson kaikkia kauniita ja herkullisia kuvia makeista, sekä suolaisista keitoksistasi, todella upeaa ja hyviä vinkkejä, joskin olen ''etana'' keittiössä, joten uunijäätelö jääköön kokeilematta. Kiitos kun jaat ihanat ohjeesi kanssamme!
ReplyDeleteJestas mikä uunijäätelö, upea!! Itsekkin välillä yllätän vieraat ja teen tätä herkkua..Hyvääääääää!! :)
ReplyDeleteTaas kerran: nam!
ReplyDeletePs. Ihana Sofia, sinulle on blogissani tunnustus.
Wau mitä herkkua!!
ReplyDeleteSulla on kyllä aina herkkuja täällä :)
Ja ihanat kuvat kokkailuista :)