Tuesday, March 26, 2013

Raspberry Pie


Älkää ollenkaan luulko että täällä Itävallassa on lämpimämpää kuin jossakin muualla. Nämä kuvat huijaavat, vaikka meidän nurmikko onkin jo lumeton ja vihertävä. Vadelmatyttönä laitoin makean ja marsipaanisen piirakan tulemaan, reseptin olen taas varastanut Pernilla Wahlgrenilta. Pernilla tykkää kovasti sokerista, sen takia otin yhden desilitran sokerista pois, eli jos olet sokerihiiri teet piirakan alla olevan reseptin mukaan. Siinä ne lämpimät vadelmat lepäävät mantelisen peiton alla. Maistuu lämpimänä jäätelön kanssa mutta myös seuraavana päivänä, silloin marsipaani tulee kunnolla esille.


Don´t think that it´s warmer here in Austria than anywhere else! These pictures are cheating although the grass is snow free and slowly getting green. As a big raspberry fan I baked a "Rasberry Pie under an Almond Blanket" a la Pernilla Wahlgren. Pernilla seems to love sugar, I used less sugar, but if you are a sweet sugar mouse you bake the pie exactly as written underneath. It´s a nice combination, warm raspberries under an egg white marzipan blanket. Serve it warm with vanilla ice cream or on the next day where the taste of marzipan is stronger.
Hallonpaj med Mandeltäcke 

100 g smör/ butter
3,5 dl/ 1,5 cups mjöl/ flour
0,5 dl/ 0,2 cups socker/ sugar
2 äggulor/ egg yolks

Mix ingredients above and put in the oven 200 degrees/ 400F for 10 minutes. Take out and do the filling.

Fyllning/ Filling
4-5 dl/ 2 cups hallon/ raspberries 
2 dl/ 0,8 cups socker/ sugar  (Sofia takes half of this!)
2 msk/ tblsp maizena/ maizena flour 
2 tsk/ tsp vaniljsocker/ vanilla sugar

Mix and pour over.

Topping
2 äggvitor/ eggwhites (whisk until white)
100g mandelmassa/ marzipan 

Put it in the oven again and bake for further 25-30 minutes. 


Faking Spring!



11 comments:

  1. Kaikki leivokset jossa on vadelmaa, ovat heikkouksiani. Tämä näyttää taas sellaiselta herkulta, että taidan napsia reseptin talteen!

    ReplyDelete
  2. Hej vännen!
    Oj vad gott det ser ut.Måste skriva upp receptet och baka en i sommar då det finns färska hallon :)
    Ha det så bra.
    Kramen

    ReplyDelete
  3. Sun kuvat on aina niin kauniita! Piirakat on hyviä, tykkään niistä enemmän kuin kakuista. Nam! :)

    ReplyDelete
  4. Kävin muutama viikko sitten Itävallassa ja Seefeldissäkin päivän reissun laskettelemassa
    ja kyllä siellä oli lämmintä. Pystyi juomaan kahvia ulkona ja nauttimaan herkuista
    kahvin kanssa. Ihanan näköistä piirakkaa, vadelmia ja marsipaania...

    t. Viola

    ReplyDelete
  5. Oh my! Such a nice recipe, again!

    ReplyDelete
  6. Kavin lapi kaikki sun reseptit, ihania! Löysin sielta hyvia ohjeita perjantain vieraita varten, suurkiitos!

    ReplyDelete
  7. Ihanan näköinen resepti. Tuo mantelimassa kruunaa sen:).

    ReplyDelete
  8. Sinulla kivoja reseptejä ja niin herkullisia kuvia. Löydettyäni blogisi kahlasin kaikki kerralla läpi. Kiitos kun vastasit mailiini! Se on se kevät sää sellaista että välillä lentää perhoset ja taas tulee räntää. Ihan totta, näin viikonloppuna nokkosperhosen ja tänään Niittyleinikin vaikka toissa iltana tulikin talvi joka nyt onneksi näyttää taas menneen mikäli uskominen tänään iltapäivällä pilkahtaneeseen aurinkoon. Terveisin Anne täältä "kolmen tunnin päästä" :-) Ai niin, tiedätkö hyviä kasvisruoka reseptejä?( kirjoja ja keneltä kokilta?)

    ReplyDelete
  9. Kyllä on ihanan näköinen leipomus!

    ReplyDelete
  10. Oh miten ihanan ja herkullisen näköistä!:) Blogissasi on kyllä niin ihania kuvia aina, todellista ruokaa silmille!:)

    ReplyDelete
  11. Ihania kuvia taas! Nayttaa niin herkulliselta! :)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!