Thursday, March 28, 2013

Daisy

Tytöt, muistatteko ne ihanan suloiset Daisy nuket? Daisy oli pienempi kuin Barbie ja jotenkin viattomampi, tyttömäinen. Ihanan pienet muoviset kengät ja aurinkolasit. Muistaakseni minulla oli yli viisi nukkea. Joltakin leikattiin hiukset ja jotkut saivat nuppineulat korviin. Oi kuinka me leikittiin, ihanat leikit sisällä ja ulkona. Mutta kyllä Daisy osasi myös olla raju, juhlissa strippasi poikanukeille ja oli välillä raskaanakin. Sitten yhtenä päivänä sain lahjaksi Barbien ja kyllähän tytön silmissä Barbie oli oikea nainen, oikea kuningatar. Siinä Daisy sitten sai kiltisti olla Barbien hovineitona. Joskus ikävöin näitä söpöjä nukkeja jotka makaavat sikinsokin jossakin laatikossa äidin jemmassa.


Girls, can you remember those lovely Daisy dolls? Daisy was smaller than Barbie and more girlish and childish. Her ladylike small shoes and sunglasses and sophisticated wardrobe. How we were playing with these dolls but Daisy could also be wild and and did some strip tease for the boy dolls and could even be pregnant for some days. I had many of these dolls but then one day I got a Barbie. In the eyes of a small girl Barbie was like a queen, a real woman. From that day on Daisy´s part in the game was to serve Barbie queen. Sad, but still I miss these cute dolls, lying somewhere in a big box in mum´s cupboard.


10 comments:

 1. Muistan hyvin ensimmäisen Daisy nuken, jonka sain. Olin n.11-vuotias. Se oli pitkään yksi rakkaimmista nukeistani. Aivan kuten kirjoitit....Lapsuuden kultaisia muistoja...

  ReplyDelete
 2. Ooh, mulla oli daisy ja siskolla taisi olla sindy? Olikohan se sen niminen???
  Jokatapauksessa, mun Daisy oli ihana..

  ReplyDelete
 3. Täälläkin on Daisylla leikitty-suosikkinukke. Ihania muistoja lapsuudesta <3 Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle Sofia!

  ReplyDelete
 4. Minullakin oli ballerina-Daisy :) Sain sen eskari-aikana lahjonta-lahjaksi, kun olin ollut kiltisti hammaslaakarissa heh.

  ReplyDelete
 5. Taisi minullakin Daisy olla, mutta Barbiet muistan paremmin.

  ReplyDelete
 6. Minulla oli lapsena nukke, jonka nimi oli Camilla (Kyllä C:llä). Se oli söpö vauvanukke ja ainoa tummaihoinen nukke koko pihapiirissä. Olin siitä hyvin ylpeä. Yritin löytää sitä vanhempieni vintiltä, että poikani saisi leikkiä sillä, jos tahtoisi, mutta en löytänyt sitä. Ehkä Camilla joku päivä vielä löytyy :)

  ReplyDelete
 7. Kylla mullakin oli lapsena Daisy mutta sitten Barbie vei sen paikan...sinulle on blogissani tunnustus!

  ReplyDelete
 8. Muistan Daisyt:) Minullakin oli Daisy mutta kaikilla kavereilla oli Barbie ja mun vanhemmat eivät suostuneet minulle Barbieta ostamaan. Daisy oli erillaista muovia eivätkä sen sääret ja käsivarret vääntyneet niinkuin Barbien. Mun paras ystävä oli tuolloin Kanadasta Suomeen perheensä kanssa muuttanut tyttönen jonka äiti osti minulle sitten tuliaislahjaksi Joutsenlampi-Barbien (harrastin balettia) heidän käydessään kotimaassaan. Oi että mutta se oli iso aarre pitkään:) Daisysta taisi tosiaan tuossa vaiheessa sitten tulla jonkinlainen hovineito..

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!