Sunday, April 7, 2013

When we say Goodbye


Kun on ollut vieraita yli viikon on jotenkin tyhjä olo kun vieraat sitten yhtäkkiä lähtevät. Laitetaan sänkyihin puhtaat lakanat, vieraiden pyyhkeet pesukoneeseen. Tykkään kun pöydässä on ihmisiä, jutellaan, huudetaan ja nauretaan. Syödään ja juodaan hyvät viinit ja ruoansulatukseen itävaltalaista snapsia. Jälkiruokaakin melkein joka päivä. Keittiössa vierähtää helposti parikin tuntia. Jos sinulla on vieraita kotona, ranskalainen suklaakakku on hyvää tarjottavaa kun sokerihammasta kolottaa päivällisen jälkeen. Tarjoa kakku vähän lämpimänä marjojen, kermavaahdon ja jäätelön kanssa.
When you have had guests for over one week, it´s always an empty feeling when they leave. Time to put new sheets in the bed, wash towels. I like it when adults and kids are sitting at the table, talking, shouting, laughing, eating and drinking. I easily spend a couple of hours in the kitchen. If you have guests at home this French chocolate cake is a nice way to put an end to a cosy dinner. Serve it with berries, whipped cream or vanilla ice. If you still have some cake on the next day, serve it plain with a cup of coffee.
French Chocolate Cake

300g dark chocolate 70%
150g butter (let these two melt)

5 eggs
2 dl/ 0,8 cups sugar
2 tsp real vanilla sugar
salt (mix until white and fluffy, then add chocolatebutter)

2 dl/ 0,8 cups flour  (add carefully at the end using a big spoon)

Bake in 175 degrees/345F for about 30 minutes.                               I sit here and wonder if the spring will ever come.13 comments:

 1. Sama tyhjä tunne tulee, kun kotiutuu intensiiviseltä matkalta:)

  Ihana kakku vieraille tarjottavaksi.

  ReplyDelete
 2. Oh oh, how I would love a slice! And btw spring came in my town :)

  ReplyDelete
 3. Hej vännen!
  Blir alltid lika sugen på nåt gott när jag besöker dej :). Bara jag skulle hitta min energi så jag orkade baka nåt.
  Ha en bra början på den kommande veckan.
  Kram Erica

  ReplyDelete
 4. Ihanan näköinen suklaakakku ja niin reilusti suklaata. Varmasti ihanaa:). Täällä pyryttää juuri lunta:(.

  ReplyDelete
 5. Kiitos taas Sofia ihanasta reseptistä, jota on ihan pakko kokeilla! Tiedän myös tuon tyhjyyden tunteen. Se tuntuu näin expattieläjänä varmaan vielä himpun verran erilaiselta, kun meillä ainakin vieraita käy vähemmän kuin kotisuomessa asuessamme. Ensin vieraita odotetaan todella kovasti ja sitten kun heidän lähdön aika tulee, niin tulee juurikin tuollainen "tyhjän pesän tunne". Sitten taas aletaan jossain vaiheessa odottamaan seuraavia vieraita. Toisaalta tänne kun tulee kotisuomesta vieraita, niin he viipyvät kuitenkin yleensä useamman päivän ja heidän kanssaan vietetään yhteiseloa aika intensiivisesti. Sekin lisää tuota tyhjyyden tunnetta. Tiedän siis tunteen. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 6. Herkullisen näköinen kakku ! Helsinkiin tuli juuri takatalvi ja nyt tuntuu ettei kevät koskaan tule . . .

  ReplyDelete
 7. Oooo ihanan kuuloinen resepti! Kiitos vinkistä! :)
  xx J

  ReplyDelete
 8. Ihana suklaaherkku! Voi kun meillekin tulisi jo ystäviä käymään, tosin vierashuone ei ole vielä ollenkaan valmis... Täälläkin on ollut ihan historiallisen kylmä kevät, mutta tänään naapuri kantoi jo kesäkalusteita puutarhaan ja aion seurata esimerkkiä lähipäivinä :)

  ReplyDelete
 9. Totta... joskus ihanan visiitin jälkeinen tyhjyys on aikamoinen. Pala tuollaista ihanaa Sofian herkkua kyllä auttaa siinäkin. Edelleen ootan, milloin päätät perustaa sen kahvilan :D
  Huhtikuun alun halit sinne!

  ReplyDelete
 10. täällä ollaan ihan samoissa tunnelmissa, viikon viipyneet vieraat lähtivät lauantaina ja nyt kerään motivaatiota pyykkikoneen pyörittämiseen. Haikeaa on. Kiitos taas ihanasta kakkuvinkistä!

  ReplyDelete
 11. Oi oi hyvännäköistä! Mullakin iskee usein vieraiden lähtö masennus.. mutta äkkiä se arki taas ottaa uomiinsa.

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!