Have you noticed the new summer look here At home with Sofia? Butterflies are flying around, we have a bird, new wall papers and old pictures have been hang up. Today on this very COLD, SAD, GREY Sunday we try to cheer us up a little bit by baking this maybe the best rhubarb meringue pie ever. This golden recipe is from my Norwegian neighbour, that´s why I call this pie the "Norwegian dream".
Den norska drömmen/ The Norwegian Dream
Pohja/ Dough:
125g voita/ butter
250g jauhoja/ flour
30g sokeria/ sugar
2 keltuaista/ egg yolks
3 rkl/ tblsp vettä/ water
Mix everything and put it in a pie form. Prebake the dough in 200 degrees/ 400F for 10 minutes.
Täyte/ Filling:
500g raparperinpaloja/ rhubarb slices
1dl/ 0,4 cups sugar
1rkl/ tblsp perunajauhoja/ potato starch flour
3dl/ 1,3 cups creme fraiche
3 keltuaista/ egg yolks
3 tl/ tsp vaniljasokeria/ vanilla sugar
Mix rhubarb with sugar and potato starch and pour it on the the dough. Mix also creme fraiche, yolks and vanilla and pour over.
Marenki/ Meringue:
5 valkuaista/ egg whites
2,5dl/ 1,1 cups sokeria/ sugar
Beat egg whites with half of the sugar. Add rest of the sugar at the end. Beat until shiny and peaky. Put it nicely on the pie and bake in 45 minutes in 170 degrees/ 338F. Enjoy!
in sun or rain
thunder or storm
Love, Sofia
Have a good Sunday, Sofia.
ReplyDeleteGood morning
Love
Näyttää herkulliselta, mutta koska kotona ei ole ranskankermaa, täytyy kai sittenkin leipoa suunnitelman mukaisesti raparperijuustokakku. Samat kuviot on siis täälläkin mielialan kohottamiseksi ;)
ReplyDeleteUpeita leipomuksia jälleen kerran. Näyttävät todella herkulliselta.
ReplyDeleteMukavaa sunnuntaita myös sinulle Sofia !
Love rhubarb! Happy Sunday
ReplyDeleteTotahan pitää kokeilla! Näyttää niin houkuttelevalta!
ReplyDeleteLontoossa aamu alkoi aurinkoisena, katsotaan kestääkö koko päivän.
Mukavaa sunnuntaita!
Oi Sofia olet aarre! Keskiviikkona oli niitä enkeli juttuja ja kirjankin löysin saksaksi Amazonilta ja tänään kuin tilauksesta tuo raparperipiiras sillä olen viikonlopuksi hankkinut raparperejä ja olen vuosia sitten kadottanut pois nukkuneen anoppini reseptin johon tuli kermaviiliä ja munaa päälle....kun luin ohjeesi se on aika tavalla sama joten nyt keittiöön! Kiitos Sofia ja ihanaa sunnuntaita Annelta
ReplyDeleteVielä yksi kysymys piiraaseen; siis onko paistoaika noin paljon? ensin pohjaa pelkästään 10min ja sitten pohja+raparperit+marenki vielä 45 minuttia? Kysyy Anne
ReplyDeleteIhana Anne, olet niin sellainen auringonpaiste! Just niin, ensin 10 min sitten noin 45 min, mutta jos raparperi tulee liian tummaksi niin ota uunista ulos. Halauksin, Sofia.
DeleteIhana, ihana resepti, kirjoitin heti ylös ja menee kokeiluun heti kun mekin saadaan tässä lähiviikkoina tuoretta raparperia!
ReplyDeleteIhana ihana Sofia ja sun raparperiunelma ja uudet tapetit <3
ReplyDeleteNäyttää todella ihanalta...Meidänkin pihalla on raparperit valmiita herkulliseen piiraaseen täytyypä kokeilla reseptiäsi.
ReplyDeleteoh this looks SO delicious!
ReplyDeletei love your header :)
thanks for your comment. yeah it was indeed hard work but the cake pops were just SO delicious :)
x
dahi
Ihastattuvan näköinen piiras!
ReplyDelete