Wednesday, August 28, 2013

The best Marillen-Streuselkuchen ever

Kaupat ovat pullollaan näitä keltaposkisia kullanmuruja nimeltä Marillen ja voin sanoa että minulla on ehkä Itävallan paras Marillen-Streuselkuchen resepti, josta monet kahvilat voivat vain unelmoida! Ehkä salaisuus piilee siinä, että nämä streuselit ovat todella fiinit ja niihin tulee muunmuassa tomusokeria, leivinjauhetta ja hitusen kanelia ja itse kakkutaikinassa on taas sitä itävaltalaisten rakastamaa raastettua sitruunankuorta. Tätä kakkua voi hyvin tehdä omenien tai marjojenkin kanssa.

The super markets are full of these yellowed cheeked sweet darlings named Marillen and I can tell you that I have maybe the best Marillen-Streuselkuchen recipe in the whole Austria. Many coffee shops or bakeries would be happy to have this recipe in their pockets! Maybe the secret lies in the extra fine streusel with a small taste of cinnamon and in the cake itself again the grated lemon zest, loved by the Austrians. You can´t get Marillen in every country so you can take sour apples or berries instead.
Marillen-Streuselkuchen

Taikina/ Dough:

250g voita/ butter
300g sokeria/ sugar
300g jauhoja/ flour
5 keltuaista/ egg yolks
5 valkuaista/ egg whites
hitusen suolaa/ a hint of salt
2 tl vaniljasokeria/ 2 tsp vanilla sugar
2 tl leivinjauhetta/ 2 tsp baking powder
sitruunan raastettu kuori/ grated zest of a whole lemon

Streusel:

120g jauhoja/ flour
hitusen leivinjauhetta/ a hint of baking powder
80g tomusokeria/ powdered sugar
2 tl vaniljasokeria/ 2 tsp vanilla sugar
1 tl kanelia/ 1 tsp cinnamon
100g sulatettua voita/ 100g melted butter

18-20 Marillen

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset sekä kuivat aineet ja lopuksi sekoita puulusikalla valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Levitä pellille. (Käytän omaa kakkupeltiä, joka on pienempi kuin tavallinen uunipelti. Näin kakusta tulee korkeampi) Puolita marillenit ja levitä kauniisti kakun päälle. Sekoita kaikki streuselin ainekset käsin ja levitä marillenien päälle. Uuniin 180 astetta ja niin kaukan että väri on vaalean ruskea, oisikohan noin 30-40 minuuttia. Paljon, paljon tomusokeria päälle.

Mix sugar and butter until white, add the egg yolks and the dry ingredients. Beat the egg whites until fluffy and white and add carefully with a wooden spoon at the end. Put the dough in a long cake form (look at the pics) and put the marillen beautifully in rows on the cake. Mix the ingredients for the streusel with the melted butter by hand and add. Oven 355F 30-40 minutes until golden brown. Put a lot of powdered sugar on the top. Enjoy!






13 comments:

  1. Voi Sofia, siis mikä HERKKU :)!

    Kova ikävä jo leipomista, lapsetkin kinunneet "koska sä äiti oikein leivot?!"..Kunhan nyt se koti saadaan ensin :).

    ReplyDelete
  2. Voi, näyttää niin hyvälle. Mä kyllä taidan alkaa leipomaan.

    ReplyDelete
  3. Marille (A) = Aprikose (D) = apirkoosi

    ReplyDelete
  4. Marille (A) = Aprikose (D) = aprikoosi

    ReplyDelete
  5. Voi miten herkullisen näköisiä:) Kiitos ohjeesta... pakko kokeilla <3

    ReplyDelete
  6. Oi ja voi, näyttää niin herkulliselta!!

    ReplyDelete
  7. Piirakat ovat ihania! Tuota ohjetta voisi käyttää omenoiden kanssa. Kiitos :)

    ReplyDelete
  8. Ser läckert ut! Porslinet är kronan på verket! H.Storasyster Pia

    ReplyDelete
  9. Herkullisen näköistä! Käyn täällä herkuttelemassa silmilläni kun muuten moiset herkut on nyt minulta kielletty. Otat aivan ihania leivoskuvia:P

    ReplyDelete
  10. Herkullisen näköistä! Käyn täällä herkuttelemassa silmilläni kun muuten moiset herkut on nyt minulta kielletty. Otat aivan ihania leivoskuvia:P

    ReplyDelete
  11. Oi miten ihanan näköinen piirakka! :) Tää onkin ihan uus resepti mulle niin pitääpäs napata talteen ja kokeilla heti ens viikolla kun tulee vieraita! :)

    ReplyDelete
  12. Voi miten herkullisen ja suht terveellisen näköistä! Tätä täytyykin joku päivä tehdä tytön kanssa! :)

    Kaunis blogi Sinulla!

    t. Born Grown

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!