Tuesday, October 8, 2013

Creamy Pork Fillet Stew

Tulen aina iloiseksi kun löydän kivan reseptin, tämä resepti hyppäsi aamulla Johanna Toftbyn blogista suoraan minun reseptikirjaan ja iltapäivällä meidän lautasille, "Fläskfilegryta", mums vad gott säger jag! Sopii arkeen ja viikonloppuun. Tein lohkoperunoilla niinkuin Johanna, mutta luulenpa että ruoka tulee vielä enemmän oikeuksiinsa riisin kanssa.
Today in the early morning I was happy to find a new recipe and this recipe jumped right away in my recipe book and ended on our plates this afternoon. Perfect for both normal weekdays and weekends. I made potato wedges with it but I think rice could even suit better!
Fläskfilegryta, Pork fillet stew

700g porsaanfilettä kuutioina/ chopped pork fillet
1 sipuli/ onion
valkosipulia/ garlic
1 paprika/ pepper
2 tl Dijon sinappia/  2 tsp Dijon mustard
1 rkl tomaattipyrettä/ 1 tblsp tomato paste
150-200g herkkusieniä/ champignons
3 dl kermaa/ 1,2 cups cream
2 dl creme faiche/ 0,9 cup creme fraiche
1 tl hunajaa/ 1 tsp honey
1 rkl vasikan fondia/ 1 tblsp veal stock
salt and pepper

Fry meat cubes quickly and put it in a pot. Then fry pepper, onion, garlic and mushrooms. Add to the pot. Add the other ingredients and let it boil lightly for 15 minutes. Check the taste. Enjoy with rice or potatoes.



11 comments:

  1. On niin herkullisen näköistä että taidan kokeilla viikonloppuna riisin kanssa tätä!

    ReplyDelete
  2. Kokeiluun lähtee täälläkin, vaikuttaa kivalta reseptiltä ja sopivan simppeliltä, jotta lapsillekin varmasti maistuu.

    ReplyDelete
  3. Nyt tuli valinnanvaikeus - olen jo useamman päivän miettinyt sitä moussaka reseptiä ja suunnitellut sitä loppuviikoksi, kun tuöreissulta kotiutuu....pitää varmaan tehdä molemmat ! Herkullisia kuvia !

    ReplyDelete
  4. Uusi lukija ilmottautuu. Ostin viikolla pakasteeseen porsaanfileitä ja mietin juuri, että mitä niistä tekisin viikonloppuna. Ongelma ratkesi blogiasi lukiessa. Muutenkin täältä löytyy aivan ihania reseptejä. Mukavaa viikonloppua sinne Itävaltaan täältä Irlannista.

    ReplyDelete
  5. voiskohan tan tehda kayttaen vasikanlihaa ? Kun meilla ei syoda possua vaikka emme muslimeita olekaan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varmasti voi! Maistuu varmaan yhtä hyvälle jos ei jopa paremmalta. Vasikka muuttuu helposti sitkeäksi, ainakin minulla...

      Delete
    2. No minahan tein tata vasikanlihasta ja todella hyvaa tuli! Kylla meni pata kaupans hetkessa koko perheelle ;p eika edes liian sitkeaa :D toki annoin lihan muhia padassa useamman tunnin.

      Delete
  6. Heippa Sofia!

    Aivan ihanan blogisi löysin sattumalta! :) Etenkin nämä ruokavinkit näyttävät ihan järjettömän herkullisilta! Liityin lukijaksesi ja olisi ihanaa, jos liittyisit myös minun, jos pidät blogistani:

    http://minna-rose.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  7. Hei Sofia! Minäkin olen uusi lukijasi. Ihana blogi sinulla. Sain juuri valmiiksi pork fillet stewn. Maistiaislusikka on tehnyt monta retkeä pataan, se on taivaallista. Nyt pitää vielä odottaa tovi, kolmelta saapuvat vieraat. Kiitos ihanasta reseptistä.

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!