Sunday, November 17, 2013

Sunday Apple Cinnamon Sympathy

Sunnuntai on pullapäivä ja Sofia on pullaihminen. Tämä ei tarkoita sitä, ettei meillä keskellä viikkoa pullia leivota. Jos pitää valita joko kermakakun tai pullan, niin otan sen tavallisen pullan. Pulla on ihana sana, lempeä, sielua hellivä pehmosana joka parantaa jokaisen sydänhaavan ja jopa flunssan ensioireet. Tänään tein kaneli-omena kranssin, se vähän parempi versio tavallisesta tavispullasta, ja otin sunnuntaikupit esille. Huomiseksi ei jäänyt kyllä yhtään mitään jäljelle, mutta äkkiähän se seuraava pullasunnuntai täällä taas on.

Sunday is the bun day and Sofia is a bun person big time. If I have to choose between a fancy cream cake and a normal, boring cinnamon bun, I take the bun. Only the word bun itself, pulla and bulle in Finnish and Swedish, is soul healing, maybe the softest and kindest word on earth. Today I baked an big apple cinnamon bun, with the shape of a ring, a "better" version for the sake of Sundays. Took my Sunday cups and plates and voila´ the Sunday turned out glamorous!

Omena-kaneli pullakranssin täyte/ Filling for a big ring shaped bun

3-4 dl omenasosetta (ei omenahilloa)/ 1,2-1,6 cups apple sauce (Apfelmus)
2 raastettua omenaa/ 2 grated apples
kanelia ja sokeria/ cinnamon and sugar
voita/ butter

Pullataikina/ Bun dough: 

40 g hiivaa/ yeast
0,5 l lämmintä maitoa/ warm milk
2dl sokeria/0,8 cups sugar
3 rkl kardemummaa/ 3 tblsp cardamom
0,5 tl suolaa/ 0,5 tsp salt
200g sulatettua voita/ melted butter
800-900g jauhoja/ flour

Taikinasta tulee kaksi isoa kranssia. Muista tehdä tuplasti täytettä. Paista 200 astetta. You get two big ring shaped buns. Don´t forget to double the filling. Bake in 400F.


13 comments:

  1. Herkullisia kuvia ! Meillä oli myös pulla-sunnuntai. Niitä ei ole kovin usein, mutta tänään inspiraatio iski !

    ReplyDelete
  2. Wow! This looks simply amazing and I really wanna try out this recipe! You say it is boring but it looks so delicious! Why can't good things be simple, too?

    Love,
    Anne

    ReplyDelete
  3. Taas ollaan Sofia samoilla linjoilla eli pulla ehdottomasti ;) Kivaa viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  4. Herkullisen näköinen pulla ! Sinulla on aina niin kauniit kuvat :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa Sofia !

    ReplyDelete
  5. Voin tuntea vastaleivotun pullan tuoksun :) Herkullisia kuvia! Hyvää alkanutta viikkoa!

    ReplyDelete
  6. Hei! Täysin aiheen vierestä kysyisin, ovatko Innsbruckin joulumarkkinat näkemisen arvoiset, tai osaisitko suositella markkinoita Tirolista länteen päin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Teea!! Kiva kun kirjoitat ja täällä voi kysyä ihan mistä vaan!! Innsbruckin joulumarkkinat ovat aivan ihania, voin suositella lämpimästi ja meidän Seefeldin pikkujoulumarkkinat ovat myös söpöt! Südtirolissa on myös kauniita joulumarkkinoita, Brixen ja Bozenissa. Voit katsella kuvia täällä blogissa, on "Christmas" nimikkeen alla!

      Delete
    2. Kiva juttu, ja kiitos vinkeistä! Pitää pikkuhiljaa alkaa suunnittelemaan missä sitä tänä vuonna kävisi :)

      Delete
  7. Hei, viitsisitkö antaa koko ohjeen tälle ihanalle pullalle? Kiitos ja terveisin uusavuton

    ReplyDelete
  8. Vois Sofia- sinä ihana pullamaakari :)! Kauniita kuvia herkullisesta pullasta!

    Milloinkohan minä saisin maltetuksi leipoa pullaa...? Onneksi voin tulla "sinun luoksesi" katsomaan edes kauniita kuvia ja mielikuvitella tuoksun- ah!

    ReplyDelete
  9. Melkein tuoksu tulee jo kuviesi välityksellä. Kun avasin blogi sivusi ja näkyi ensimmäinen kuva niin huokasin huomaamattani ääneen "ah pullaa...." pullat ja korvapuustit kun ei täällä maailmalla tulee eteen ilman että itse leipoo. Tiedätkö muuten reseptiä gluteenittomaan pullaan? Kiitos jälleen kerran:-)-Anne

    ReplyDelete
  10. Voi tavaton.... Hillittömän herkullisen näköistä! Teen tätä seuraavaksi!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!