Tuesday, January 7, 2014

Choko Trifle

Tänään siivosin joulun pois ja pyyhkäisin joulun pölyt nurkista. Kuusi lensi ulos ja suloiset joulukuusen koristeet, nuo jokavuotiset kaunokaiset, hyppäsivät laatikkoon vuodeksi nukkumaan. Ja ettei ihan tylsäksi ja synnittömäksi menisi tämä tammikuu niin voi tehdä vaikkapa tätä suklaa trifleä jälkiruuaksi. Trifleen kuuluu oikeasti likööriä mutta jätän sen pois, koska alkoholi kuuluu mielestäni laseihin (ja kastikkeisiin).
Today I cleaned christmas "away" and swept christmas dust from every corner, the christmas tree flew out and landed in the garden, christmas tree decoration put to sleep for the next 12 months. January is in my eyes the most boring month of the year, nothing is happening, therefore we make chokolate trifle my way, without alcohol, I think alcohol belongs in glasses (and sauces!!).
Choko Trifle (with any kind of berries)

Kakku/ Cake:

100g voita/ butter
2 munaa/ eggs
3dl sokeria/1,2 cups sugar
1,5dl jauhoja/ 0,6 cups flour
1,5dl kaakaopulveria/ 0,6 cups chocolate powder
2tl vaniljasokeria/ 2 tsp vanilla sugar

Sulata voi. Vatkaa kevyesti sokeri ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Whisk lightly sugar and eggs and add the melted butter and then the dry ingredients. Pour the dough in a cake form and bake 20-30 minutes in 347F.

Suklaavaahto/ Chocolate mousse:

200g suklaata/ chocolate
1,5 dl kermaa/ 0,6 cups cream
1 rkl hunajaa/ 1 tblsp honey
2dl kermaa/  0,8 cups cream

                    &
3dl kermaa ja iso rasiallinen marjoja maun mukaan/ 1,2 cups cream and any kind of berries as much as you like

Kiehauta kerma ja hunaja ja vedä kattila pois liedeltä. Lisää paloiteltu suklaa, sekoita ja anna sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 2 tuntia. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä voisuklaaseokseen.
Bring the cream and honey to a boil and a add the chocolate and let it melt while stirring gently. Put aside and let it cool for 2 hours. Beat 0,8 cups of cream and add it to the chocolate butter mixture.

Vatkaa 3dl kermaa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Revi kakku palasiksi ja aloita kokoaminen. Ensin kakkua, sitten marjoja, suklaavaahtoa, vispikermaa ja niin edelleen. Whip the cream with vanilla sugar. Tear the cake with your hands into pieces and start "building" the trifle. First cake, berries, chocolate mousse, whipped cream and so on.

Lautasellisen tätä kermapommia pitää tammikuun depression kaukana!

A plate of this cream bomb will keep the January blues on a distance!


11 comments:

  1. Oh la laa. tämä on niin pommi. Pakko testata... jos yrittäisi odottaa edes viikonloppuun, ehtisi joulusuklaat vielä tässä välissä sulamaan, ehkä... Hyvää uutta vuotta! toivottelee Madame Kissankulma

    ReplyDelete
  2. Ihana kaloripommi, namskis! :)

    ReplyDelete
  3. Ooo! Mitä ihanaa herkkua oletkaan tehnyt ja vielä resepti... voi apua! Tätä on varmasti pakko kokeilla :-)

    ReplyDelete
  4. Aivan varmasti depressiot pysyy kaukana, kun sokerihumala on kohdallaan :)

    ReplyDelete
  5. Lovely idea, I am sure it was delicious!

    ReplyDelete
  6. Voih, mitä herkkua olet taas taikonut. Täytyy laittaa resepti muistiin. :) Hyvää Uutta Vuotta sinulle Sofia!

    ReplyDelete
  7. Hej vännen!
    Blir alltid lika sugen på nåt när jag tittar in hos dej ;).
    Önskar dej en fin fortsättning på veckan.
    Hälsningar från ett regnigt Raseborg.
    Kram

    ReplyDelete
  8. Voi ei mitä täältä löytyykään, en kestä! Täällä on yksi herkkulakossa oleva ja tällaiset ihanuudet eivät helpota yhtään päätöksessä pysymistä.

    Kivaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  9. Mmmmm))))Lovely idea! Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
    http://www.elationofcreation.com/

    ReplyDelete
  10. They look so yummy! Thanks for sharing the recipe! Just found your blog and really like it! Would you like to follow each other on GFC, Facebook or bloglovin to stay in touch? Let me know, thanks!

    xx,
    www.mellowyellowblog.com

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!