It has been very quiet here at Sofia´s home. Have you ever noticed how strange your home smells after 2 weeks of absence? Never mind, windows wide open, changing the bedclothes in every bed and a summer "Gallette" in the oven will make home smell like it used to do. If you want to impress a dear coffee guest, a Gallette is nice to bake, colourful, sophisticated (if you can say this about food) and smells wonderful with the marzipan layer underneath the fruits.
Gallette a la Leila Lindholm
100 g kylmää voita/ cold butter
3,25 dl jauhoja/1,3 cups flour
1,25 dl sokeria/0,5 cups sugar
pikkuriikkisen leivinjauhetta/ just a little bit of baking powder (not even a half tsp)
1 muna/ egg
Sekoita kädellä nopeasti murumaiseksi ja lisää sitten muna. Laita taikina muovipussiin ja puoleksi tunniksi jääkaappiin. Make a dough with your fingers and add the egg at the end. Put the dough in small plastic bag and but it in the fridge for half an hour.
Marsipaanikreemi/ Marzipan layer:
250g marsipaania/ marzipan
50g sulatettua voita/ melted butter
1 muna/ egg
0,5 dl jauhoja/ flour
Revi raastinraudalla marsipaani ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kreemi taikinan päälle. Put the marzipan layer nicely on the dough.
Täyte/Filling:
Aprikooseja tai persikkoja, päärynää tai omenia, vadelmia/Apricots or peaches, pears or apples, raspberries.
What did you bake today (or what do
you want to bake tomorrow?)
Olenkin jo kaivannut Sofiaa <3 Viimeksi eilen kävin kurkistamassa kuuluuko mitään..Tämä leivonnainen menee kokeiluun.Vaikuttaa herkulta ja kesäiseltä.Täällä vielä helteet jatkuu =)
ReplyDeleteIhana kuulla sinusta... meinasin jo huolestua ;)
ReplyDeleteOnpa kaunis leivonnainen, ihan kuin koriste! Kiva kun tulit takaisin!
ReplyDeleteNiin mutta missä asteessa ja kuinka kauan tätä paistetaan uunissa?
ReplyDeleteVoi että, unohdin laittaa!! 175 astetta ja noin 40 minuuttia☺️
DeleteEi hätää, kiitos! Sinulla on aina niin ihania leipomuksia! Kävimme tänä kesänä Wienissä ja leivonnaisia tuli maisteltua jos jonkinlaisia, rakastan itävaltalaista kafe und kuchen traditiota. Seefeldissäkin on tullut käytyä, etkös siellä asustele, Klosterbräu hotellissa asustelimme, ihana hotelli, sinne pitäisi vielä joskus päästä uudelleen, mielettömän hyvät ruoat! Mukavaa loppukesää sinulle.
ReplyDelete