Friday, January 25, 2013

Rainbow Boats

Kaksi kertaa viikossa on kasvisruokapäivä (ainakin yritän!). Nämä zucchini veneet täytetään sateenkaaren värisillä paprikoilla, sipulilla, fetajuustolla ja timjamilla. Kylmää jogurttikastiketta ja riisiä kaveriksi lautaselle. Helppoa ja maukasta.
Once or twice a week I try to prepare a meal only with vegetables. These zucchini boats are filled with peppers in rainbow colours, onion, feta cheese and herbs. Cold yoghurt sauce with cucumber and rice are good companions on the plate. Easy and delicious.
Rainbow Boats

For 4 person you need:

4 zuccini
3 peppers (red, yellow, green)
1 onion
150 g feta cheese
Salt, pepper, dried thyme
200 g grated cheese

Cold sauce:

300 g natural yoghurt
15 cm cucumber (grated)
olive oil
garlic
salt and pepper (mix everything, put in the fridge to rest for an hour or two)

Oven 200 degrees/ 400F for 30 minutes or until soft and brown. Serve with wild rice, quinoa or normal rice like me because of the kids. A lot of sauce on the top. Voila!


                                     Is it already Friday? Okay, best weekend greetings!

                                                                            Sofia.

                                                    

7 comments:

  1. Ai miten hyvältä näyttää. Tätä teen pikapuolin. Kiitti vinkistä ja mukavaa viikonloppua :)

    ReplyDelete
  2. Mikä väriloisto! Pitää kokeilla joku kerta. Ajattelin etsiä sun blogista myös herkullista (leivonnais)reseptiä mun parin viikon päästä oleviin tupareihin, baking-osiossa on niin ihania herkkuja! :)

    ReplyDelete
  3. Voi että on taas niin herkullisen näköisiä ruokia ! Nuo rainbow boatsit sopisivat hyvin viikonlopun ruokalistalle.

    Mukavaa viikonloppua :)

    ReplyDelete
  4. Mmm... It smells like Greek summer!

    ReplyDelete
  5. Niin herkullisen näköistä ja mikä väriloisto :)! Näitä(kin) pitää kokeilla- kiitos ohjeesta!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!