Wednesday, October 29, 2014

Chewy Squares

Täällä kotona nautin tänään itsekseni, kuuntelen Abbaa ja leivon. Miten ihanaa voi Abban musiikki oikeastaan olla. Koko lapsuuden ajan Abba on soinut korvissa ja seurannut minua kaikki nämä vuodet. Mikä on sinun Abban lempialbumi? Minun taitaa kyllä olla ARRIVAL, jonka kansikuvassa nelikko seisoo helikopterin edessä.

Kokeilin just näitä Leilan helppoja marjaruutuja "Sega rutor", joissa kirpeä lime piristää muuten niin tylsää sokerikakkua. Nyt laitan kahvit ja otan kaski ruutua ja laitan VISITORS albumin päälle, jep!
What a luxury to be at home alone, baking and listening to ABBA. Is there a better band than Abba, breaking all the scores through times. I was grown up with Abba in my ears and their music have been following me ever since. And their lyrics are one of a kind. Which album is your favourite? I like them all but ARRIVAL has something special. Now I´m going to take a cup of coffee and two chewy squares and put the album VISITORS on. Have good day and let the winter be far away from us.
Sega Rutor/ Chewy Squares

200g sulatettua voita/ melted butter
4 munaa/ eggs
3,5dl sokeria/ 1,4 cups sugar
3dl jauhoja/ 1,2 cups flour
1 tl vaniljasokeria/ 1 tsp vanilla sugar
1 limen raastettu kuori/ grated zest of one lime

Ei voi olla näin helppoa tytöt: lisää kaikki ainekset voihin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikina kakkuvuokaan, minä otan neliskulmaisen, marjat ja mantelilastut päälle. Paista 30 min. 175 asteessa.

It can´t get any easier than this girls; Add the ingredients to the melted butter and whisk until the dough looks even. Pour it in a square form or round if you like, throw the berries and the almond flakes on the top. In the oven for about 30 minutes in 175 degrees (347F).


8 comments:

 1. Oih..noin manteliset leivokset kupposen kuumaa kera!
  Hmm...ja Abbaa vielä kaiken kukkuraksi!
  En osaa sanoa kyllä mikä biisi tai albumi olis paras..kaikki on niin hyviä klassikoita!

  ReplyDelete
 2. Love your baking and I had the pleasure of singing ABBA's music in our choir, great concert!

  ReplyDelete
 3. Musiikkia ja rentoa leipomista... kuulostaa todelliselta rentoutumispäivältä :) Abba oli sellainen täydellinen paketti. Sävellykset ja sanoitukset ovat niin monessa kappaleessa täydellisen onnistuneita, ettei mitään erityistä albumia tai kappaletta nouse mieleen.

  ReplyDelete
 4. Ihanan herkullisen näköistä! Abba on kyllä ihan valtavan yhä, vuosikymmenestä toiseen!

  ReplyDelete
 5. mmm..herkulliselta näyttää leivonnaiset..mums .
  ~M~

  ReplyDelete
 6. Voi Sofia, ihanan ohjeen ja piirakan tarjosit, kiitos! Chewy squares sopii minun leipojan taidoilleni. Ja Abba on ihana aina vaan. Tykkään Abban surullisesta balladista The Winner takes it all, en kylläkään muista miltä albumilta se on. Muistakin kappaleista pidän, mutta tuo nousi ensimmäisenä mieleeni.
  Lempeää marraskuuta!

  ReplyDelete
 7. Herkullisen näköinen, maistuisi juuri nyt kahvin kanssa :)

  Rentoa sunnuntai-iltaa !

  ReplyDelete
 8. Niin herkullisen näköinen, että vie kielen mennessään! :)

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!