Saturday, January 31, 2015

Master Bedroom


Aina välillä saan maileja, joissa pyydetään minua näyttämään kotiani. Tähän asti en ole laittanut tänne ollenkaan kuvia, enkä ole oikeastaan halunnutkaan. Nyt kurkataan kuitenkin makuuhuoneeseen, joka on minun lempihuone.

Olen pitkään etsinyt ja valinnut kalusteita, tyynyjä, peittoja, valokuvaraameja ja koriste-esineitä. Rakkaimmat aarteeni ovat Amerikasta asti. Vaikka pidän väreistä, makuuhuoneessa on yksinkertainen cappuccino - samppanja väriskaala. Huoneen tulee olla warm and inviting. Valkoiset ruusut ja valkoinen orkidea ovat joka viikkoiset silmäkarkit, jotka tuovat huoneeseen raikkautta.

Seuraan mottoani, jonka mukaan jokaisessa huoneessa on oltava yksi tai kaksi WOW faktoria. Tässä huoneessa espanjalainen peili ja nurkassa oleva viktorialaistyylinen nojatuoli. Huumoria ei saa unohtaa ja mielestäni jokaisessa huoneessa pitää myös olla jotakin mielenkiintoista, niinkuin marokkolainen lamppu ja amerikkalainen zebratyyny franseineen.


From time to time I get mails from readers wanting to see our home. I´ve hardly shown pictures from my home and to be honest, I never wanted to. But today I will show you my bedroom, my absolute favourite room.

I´ve been searching and selecting pieces of furniture, fabrics, pillows, frames and accessories for a long time, many of them all the way from the States, never been in a hurry. Although I like colours, I´ve been minimizing the color scale to cappuccino - champagne. I wanted the room to be warm and inviting, not to forget fresh white flowers, the best eye candy bringing freshness to the room.

Every room should have one or two WOW factors and I think in this room it´s the Spanish mirror and the Victorian styled chair in the corner. There should also be something interesting in a room like the moroccan table lamp or the zebra pillow with fringe trim.



                                          Sweet dreams from my bedroom to yours



Sunday, January 18, 2015

Winter Day´s Pie


Tammikuu on sellaista talviunen aikaa, sitä nukkuu ja tekee sitä mitä on pakko tehdä, mutta muuhun ei riitä energiaa eikä niin haluakaan, mutta oletteko huomanneet että aamut ja illat ovat jo valoisammat? Vaikka ei se pimeys niin kauheeta ole, saa ainakin rauhassa lorvailla sohvalla jo iltapäivällä ja ulos ei tarvitse mennä reippailemaan pimeys tekosyynä ;)) Horoskoppi lupasi leijonille energiarikasta vuotta ja nyt vain odotan Saturnuksen vaikutuksen kohta alkavan ja tuovan kaikille leijonille jymyvuoden mukanaan :))

En ole pitkään aikaan leiponut tavallista marjapiirakkaa ja jotenkin tänä sunnuntaina teki mieli minun omaa "Sofian mustikkaherkkua",  jota leivoin usein kun lapset olivat pieniä ja toi aina mieleen Suomen kauniit värit, sinisen ja valkoisen. Jotkut leipovat joka lauantai pizzaa tai paistavat plättyjä keskiviikkoisin, täällä meillä sunnuntaina kakku lentää pöytään iltapäiväkahvin aikaan.
Are you also so lazy and without energy like me during this sleepy winter month, dragging through the days and taking an extra portion of sleep every day (and an extra portion of food as well)? But hey, have you already noticed the mornings and evenings getting lighter?

Do you bake on Sundays that from your family loved Sunday cake or do you have other traditions like baking that Saturday night pizza or Wednesday pan cakes?
No Sunday without a cake in this house ;))

I haven´t been baking traditional berry pies for some years and this is my own recipe I used to bake when the kids were small, kind a nostalgic feel this Sunday afternoon. The colours like in the flag of my home country Finland.
Winter day´s Pie a la Sofia

Pohja/ Dough
100g voita/ butter
1dl sokeria/ 0,4 cups of sugar
2,5 dl jauhoja/ 1 cup flour
1tl leivinjauhetta/ 1tsp baking powder
1 muna/ egg

300g mustikoita/ frozen blueberries
2tl perunajauhoja/ 2 tsp potato starch

500g rahkaa/ quark
1 iso muna/ big egg
1dl sokeria/ 0,4 cups sugar
1rkl vaniljasokeria/ 1 tblsp vanilla sugar
1 dl maitoa/ 0,4 cups of milk

Muruseos/ Crumbles
50g voita/ buttet
0,5 dl sokeria/ 0,2 cups of sugar
1dl jauhoja/ 0,4 cups of flour
1tl vaniljasokeria/ 1 tsp vanilla sugar

Fill the pie form using your fingers. Prebake the pie dough for about 10 minutes and then fill it with the blueberries, quark and crumbles. Bake for about 40 minutes or more in 200 degrees/ 392F. Check the color and the consistency of the quark filling. Let it cool and then serve and enjoy with a good cup of coffee.


                                                   Hugs from me to you

 

Wednesday, December 10, 2014

It smells like X-Mas Cookies



Oikeastaan en ole mikään innostunut joululeipuri, teen jokavuotiset joulukeksit hymysuin, mutta siihen se jää. Selviän siitä ilman isompia hikipisaroita kun pikkuleipuri on auttamassa. Vaikka uuniluukku sulkeutuu usein puolenyön aikoihin ja viimeiset keksit on upotettu suklaaseen samoihin aikoihin on tästä tullut suloinen jokavuotinen adventtirituaali meidän tyttöjen kesken.

Mitä sinä leivot jouluksi vai leivotko ollenkaan?
I´m not the big christmas baker, but our every year "cookies-bakery-event" is something that I enjoy doing with my small assistant, trying to make them with love and perfection, even if the kitchen lights will not be turned off before midnight. These baking evenings have become a nice ritual for us girls, something I will be remembering in my rocking chair when I´m old and grey.

What do you bake for Christmas or do you bake at all?


                                                    A cookie from me to you




Monday, December 8, 2014

Christkindl Seefeld


Ehkä Seefeldin Christkindlmarkt näyttää pieneltä ja vaatimattomalta, mutta henki on välitön, lämmin ja leppoisa, ihmiset eivät tungeksi niin kuin isoimmilla markkinoilla. Ja mikä parasta, minun tarvitsee vain tepastella pari askelta kotoa markkinoille ;)) Voin jopa sanoa että Seefeldin Glühwein on paras ja isoin kaikista. Valkoinen enkeli on minun lemppari, joka oli eilen loppuunmyyty. Kuvissa markkina näyttää alastomalta, mikä puuttuu? No se valkoinen lumi. Silti on tunnelmallista ja kaikkeen se ihminen tottuu. Lunta ei vieläkään ole tiedossa.
Maybe Seefeld´s small christmas fair is not the fanciest and most glamorous fair but very cosy, familiar and relaxed compared to the bigger ones. And the best part is, it´s only a few steps from my home :)) I even dare to claim that Seefeld´s glühwein is one of the best and biggest. Something is missing and that´s the snow, the pictures look a bit naked, but you get used to everything. Still there´s no snow reported for the next days.
Nikolaus with his angels
Local handicraft
Keeping your toes warm ; ))



Wednesday, October 29, 2014

Chewy Squares

Täällä kotona nautin tänään itsekseni, kuuntelen Abbaa ja leivon. Miten ihanaa voi Abban musiikki oikeastaan olla. Koko lapsuuden ajan Abba on soinut korvissa ja seurannut minua kaikki nämä vuodet. Mikä on sinun Abban lempialbumi? Minun taitaa kyllä olla ARRIVAL, jonka kansikuvassa nelikko seisoo helikopterin edessä.

Kokeilin just näitä Leilan helppoja marjaruutuja "Sega rutor", joissa kirpeä lime piristää muuten niin tylsää sokerikakkua. Nyt laitan kahvit ja otan kaski ruutua ja laitan VISITORS albumin päälle, jep!
What a luxury to be at home alone, baking and listening to ABBA. Is there a better band than Abba, breaking all the scores through times. I was grown up with Abba in my ears and their music have been following me ever since. And their lyrics are one of a kind. Which album is your favourite? I like them all but ARRIVAL has something special. Now I´m going to take a cup of coffee and two chewy squares and put the album VISITORS on. Have good day and let the winter be far away from us.
Sega Rutor/ Chewy Squares

200g sulatettua voita/ melted butter
4 munaa/ eggs
3,5dl sokeria/ 1,4 cups sugar
3dl jauhoja/ 1,2 cups flour
1 tl vaniljasokeria/ 1 tsp vanilla sugar
1 limen raastettu kuori/ grated zest of one lime

Ei voi olla näin helppoa tytöt: lisää kaikki ainekset voihin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikina kakkuvuokaan, minä otan neliskulmaisen, marjat ja mantelilastut päälle. Paista 30 min. 175 asteessa.

It can´t get any easier than this girls; Add the ingredients to the melted butter and whisk until the dough looks even. Pour it in a square form or round if you like, throw the berries and the almond flakes on the top. In the oven for about 30 minutes in 175 degrees (347F).


Tuesday, October 14, 2014

Friendship Weekend

Sit down and talk about life

Kun kaksi nuoruuden ystävää tapaavat viettämään viikonloppua yhdessä, ei voi olla muuta tiedossa kuin parasta laatuaikaa vuodesta. Kotisohvalle jäivät miehet, lapset, soppakauhat, viikottaiset ilot ja murheet. On helppoa olla ystävän kanssa, joka tuntee menneisyydet, salaisuudet, omat heikkoudet ja vahvuudet. Ystäväkin asuu ulkomailla, naapurimaa Sveitsissä.
Ei siinä paljon muuta tarvita kuin käydä kahvilla, kävellä rauhassa ympäriinsä, käydä iltaisin syömässä, kikatella hotellisängyssä tyhmille jutuille. Niin, ja sunnuntaina juostiin Bodenseen puolimaraton. Yhdessä hikoiltiin onnenpisaroita ja päästiin kunnialla maaliin. Näin me yhdistettiin huvi ja hyöty ;))

Tack vännen! Kramisen till dig!
When two old friends get together for a weekend away from family, cooking, weekly sorrows and joys, only good things can happen. It´s so easy to be with a friend whom you know since young days, you share a past, know each others secrets and laugh about same things. Call it uncomplicated.
Just strolling around, taking coffee here and there, searching for a nice restaurant for dinner and laugh at stupid things in the hotel room. And on Sunday we run the half marathon of Bodensee. A new experience for both of us. We kind of combined pleasure und pain (read: body benefit) ;))



Friday, September 26, 2014

Cooking with Geeta

Välillä on kiirettä, aika kortilla ja inspis nollassa, mutta silti haluaa lautaselle jotakin herkullista ja ei niin tavallista. Silloin on hyvä ottaa Geeta apuun. Geeta Samtani on Englannissa asuva intialainen kokki, jolla on omia tuotteita ja loistava kotisivu. Sattumalta löysin näitä ihania valmiita mausteseoksia Kirkkonummen Prismassa. Kun Prismassa kiertelen ja kaartelen kellotkin jopa pysähtyvät ruokien ihmemaassa. Kyllä suloinen kassapoika hymyili kun ostin mausteita ja kardemummaa melkein satasella ja pakkasin niitä hedelmäpusseihin ja sitten vaan matkalaukkuun ja lentokentälle ;))
Do you know the feeling when there´s not so much time but still you want something tasty on your plate? I´m sure you do! Well then let Geeta give you a helping hand.
Last time visiting Finland I stopped by in my favourite huge super market searching for something new and seeking for some inspiration, I came across these ready to go spice mixtures from Geeta´s. Geeta Samtani lives in England and has her own products and a fantastic home page and even an online shop. You don´t need to have a bad conscience cooking once in a while with Geeta!
This is all you need. I take only half of the spicemix, otherwise it´s too hot

food should be crafted with love and shared with family and friends to bring happiness and wellbeing. - See more at: http://geetasfoods.com/about-us/#sthash.pkQeF2PW.dpuf
food should be crafted with love and shared with family and friends to bring happiness and wellbeing. - See more at: http://geetasfoods.com/about-us/#sthash.pkQeF2PW.dpuf
food should be crafted with love and shared with family and friends to bring happiness and wellbeing. - See more at: http://geetasfoods.com/about-us/#sthash.pkQeF2PW.dpuf