Monday, March 11, 2013

Agnetha

Kun on kasvanut isoksi ABBA musiikin parissa niin heidän musiikista tulee osa elämää. Muistan kun pikkutyttönä leikittiin isosiskon kanssa Abbaa mikrofonit kädessä, kaikki levyt hyllyssä ja jokaikisen laulun tekstitkin osattiin ulkoa ja sinne selkäytimeen ne tekstit jäivätkin. Barbinuketkin olivat Frida ja Agnetha. Muistan jopa sen, kun pänttäsin englantia ylioppilaskirjoituksiin, luin Abban tekstejä ylös ja alas. Nautiskelin ja vaihdoin taas levyä. Viisaita sanoituksia elämän mutkista ja riemuista.

Agnetha oli aina suosikkini, tämä ujompi, vaalea neitokainen, välillä surullisine silmineen ja dramaattisine ilmeineen. Ääni kuulas ja kaunis kuin enkelin. Omistautunut lapsilleen ja tavalliselle elämälle. Hän on jopa myöntänyt tottuneensa elämään ilman sitä elämän rakkautta. Kyllä minä Fridastakin tykkäsin, Frida oli lämmin, hauska, vähän frekki ja rohkea.

Nyt 62-vuotiaana Agnetha julkaisee uuden levynsä "A", jonka julkaisupäivä on 13.5. Eilen julkaistiin ensimmäinen single "When you really loved someone". Sellaista Agnetha musiikkia, eikä me muuta halutakaan. Minä kyllä tiedän kenelle hän tuossa uudessa laulussa laulaa, no Björnille tottakai. Kunnon rakkaus ei ikinä kuole.
When you have been growing up listening to Abba´s music since your early childhood this music becomes a part of your life and bringing back memories from different stages in your life. I can remember me and my sister imitating Agnetha and Frida, knowing every song and its lyrics by heart. Even when I had to write an essay in English I prepared myself by reading the clever lyrics from Abba´s songs up and down.

The blond Agnetha was my favourite, this serious, a little bit sad, down to earth, dedicated mother of two kids. I liked her dramatic mimics and those sad eyes, at the same time strong and vulnerable. I liked Frida as well, she was the funny, warm, bold and uncomplicated one, also with a fantastic voice.

Now at the age of 62 Agnetha will release her new album "A" on the 13 of May. Her new single "When you really loved someone" came out yesterday. This is very Agnetha like music and I know to whom she´s singing in that song, to Björn of course. True love never dies.


10 comments:

 1. Voi ihanuus <3 Minäkin olen hiusharja mikkinä laulanut kaikki ABBAt aikanaan... ihkut idolini ja Agneta erityisesti mullakin se suurin tähti!!
  Tänään iltapäivällä bongasin youtubesta tuon uutukaisen sinkun. Ihana ja nostalginen video siinä... tuli ihan sama mieleen, että ihan selvästi A laulaa itsestään ja Björnistä, jopa videon näyttelijöihin oli haettu samaa näköä :)

  ReplyDelete
 2. Piti oikein tarkistaa tuo ikä googlaamalla - miten Agnetha voi olla tuon ikäinen ? Meillä taisi olla yläasteella oikein yhtye koossa, jossa lahjakkaimmat (en minä) lauloivat Abbaa päälle.... :)
  Myös itsellä on Agnetha ollut se suosikki !

  ReplyDelete
 3. Agnetha oli myös mun suosikki! Meinaatko että kappale on Björnille? Taitaahan se olla!

  ReplyDelete
 4. Pienenä tuli leikittyä Abbaa aika paljon. Sain olla Agneta ja sisko oli Frida :)

  ReplyDelete
 5. Agnetha oli minunkin suosikkini ;) Ihanaa, että hän vielä tekee musiikkia.

  ReplyDelete
 6. Itse olen sen verran nuorempi, etten ole Abbaa kuunnellut kuin vasta sen jälkeen, kun lastemme koulu teki Mamma Mia musikaalin. Ihastuin täysillä näihin Abba kappaleisiin, että tulin täysin faniksi :)

  Olivia

  ReplyDelete
 7. Minäkin olen kuunnellut Abbaa, muistan että tätini jotka eivät minua hirvittävän paljon vanhempia olleet kuuntelivat sitá kavereidensa kanssa perjantaisin nonstoppina ennen kartsalle lähtöä. Kartsa on siis kyseisen paikan nuorten käyttämä murresana kaupungille tänä päivänäkin;) laittoivat toistensa hiuksia ja meikkasivat. Agnetha oli selkeä kauneusihanne ja hänen meikkiään yritettiin matkia...Taitaa kuulua niihin parhaisiin muistoihin lapsuudesta, Mä sain olla heidän huoneessa ja istua sängyllä ja kuunnella.Abbasta tulee aina hyvä mieli tänäkin päivänä. Mun nuorin täti diggailikin sitten Hassisen konetta ja Pelle Miljoonaa ja väritteli omia lettejään tussilla ennen ulos lähtöä...(ja mun lettejä myös...)

  ReplyDelete
 8. Mä kuuntelin Abbaa aika paljonkin parikymppisenä, siis noin vuosikymmen sitten. Tykkäsin sen positiivisuudesta, vaikkei se kuulemma kaikkein katu-uskottavinta musiikkia silloin ollutkaan. :D

  Blogissani on sinulle pieni haaste, hae se sieltä jos suinkin kiinnostaa/ehdit. :)

  ReplyDelete
 9. Täällä kanssa Abban kanssa kasvanut, ja edelleen rakastan sen musiikkia! Kaksikko Björn ja Benny ovat äärettömän taitavia säveltäjiä ja se soundi, jonka he yhdessä loivat, kiitos myös Agnetan äänen, oli ainutlaatuinen... Voi miten viattomilta ja ihanan luomuilta tytöt näyttävätkään vanhoissa kuvissa. Nykyään laulajat kun ovat niin tuotettuja!

  ReplyDelete
 10. Voi ihkua, Agnethalta uusi biisi, ihanaa! Täytyykin käydä kuuntelemassa, nimimerkillä kerran fani, aina fani :)

  ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!