Wednesday, October 2, 2013

Zwetschgenkuchen

Ensimmäistä kertaa elämässäni leivoin luumukakkua itävaltalaisella reseptillä. En ole muuten mikään luumutyttö, mutta mies on usein vinkannut luumukakusta ja täytyypä myöntää että tästä kakusta tuli oikein makoisa. Pohja on kuin unelma ja luumu saa uunissa ihanan violetin värin ja maku muuttuu pehmeäksi. Maistuipa seuraavana päivänä vielä paremmalle. Kaikki punaposkiset tytöt leipomaan, Herbst ist Zwetschgenzeit!
For the first time in my life I baked a plum cake using an Austrian recipe. I can´t say that I´m a plum girl but I have to admit that this cake will be on our table soon again. The dough is fantastic, fluffy, extremely soft and juicy. If you want to serve it for friends coming over, bake it on the day before. The plums get a nice, violet colour while in oven and the taste changes. All read cheeked girls, put your aprons on and start baking! Autumn is the ultimate plum season!

Itävaltalaiset luumuneliöt, Austrian plum squares

500-800 g violetin värisiä luumuja, joissa "pölyinen pinta"/ violet plums
300g voita/ butter
300g sokeria/ sugar
6 keltuaista/ egg yolks
6 valkuaista/ egg whites
2 tl vanhan ajan vaniljasokeria/ 2 tsp real vanilla sugar
1 sitruunan raastettu kuori/ grated zest of one whole lemon
1 tl leivinjauhetta/ 1 tsp baking powder
300g jauhoja/ flour

Poista kivet ja leikkaa luumut neljään osaan. Vatkaa voi, puolet sokerista (150g), vaniljasokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää leivinjauhe ja sitruunan kuori. Lisää varovasti jauhot. Vatkaa valkuaiset ja sokeri (150g) kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Jaa taikina pellille, uunipelti on liian iso, kaunis lasagnevuoka käy hyvin. Lado luumut nätisti vierekkäin taikinan päälle. Uuniin 45-60 min 190 astetta. Paljon puuteria punaposkien päälle!!

Wash the plums and cut each plum in 4 pieces. Whisk butter, half of the sugar (150g), vanilla sugar ja egg yolks fluffy. Add baking powder and grated lemon zest. Add flour carefully. Beat egg whites and rest of the sugar until white and shiny. Add to the dough. Put the dough in a form, I use a beautiful lasagne form. Put the plums on the top. Bake in 380F, 45-60 minutes. Autumn is here, enjoy!



5 comments:

  1. Onpa ihanan herkullisen näköinen... ja luumu on kyllä ihan uusi tuttavuus minullekin tuolla tavalla leivottuna:).

    ReplyDelete
  2. Tykkään luumuista... tuota piirakkaa pitää kyllä tehdä :)

    ReplyDelete
  3. Great cake, I love autumn with all its richness, including plums

    ReplyDelete
  4. Oi, näyttää herkulta. Mä tykkään kovasti luumusta, niitä on nyt sesongin aikana ollut meillä jatkuvasti. Pitääpä pistää siis resepti kokeiluun! :)

    ReplyDelete
  5. Kiitos reseptistä! Uskoisin, että onnistuu myös gluteenittomista jauhoista, joten tätä täytyy kokeilla :-)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!