Monday, September 1, 2014

Birgittas Butterkaka


Syksyn lähestyessä huomaa etsivänsä taas uusia ideoita päivittäiseen kokkaukseen sekä leipomiseen. Välillä tulen kotiin töistä ja silti illalla tekee mieli leipoa sohvalla istumisen sijasta. Osaatko sinäkin parhaiten rentoutua peukalot jauhoissa? Tai lusikka padassa? Onneksi rentoudun myös juoksemalla pitkiä ja koviakin lenkkejä. Muuten tämä flikka olisi jo elefantin kokoinen.

Do you find yourself huntig for new recipes and ideas for your daily cooking when autumn is beginning to approach? For me relaxing means baking or cooking. Even after a day at work I still long for putting my fingers in a dough instead of lying on the sofa. How about you? Luckily I can also relax by running long distances. Otherwise this girl would be the size of an elephant.
Birgittas Butterkaka (if your smart you do the double amount)

Dough:
25g hiivaa/ jeast
75 g voita/ butter
2dl maitoa/ 0,8 cups milk
1 rkl kardemummaa/ 1 tblsp crushed cardamom
suolaa/ salt
0.5 dl sokeria/ 0,2 cups sugar
1 muna/ egg
7dl jauhoja/ 3 cups flour

Make a dough by melting the butter in the warm milk. Add jeast, cardamom, salt, sugar, egg and the flour. Let it raise for 30-40 minutes. Look at the pics for stages 2 and 3.

Filling:
50g voita/ butter
4 rkl sokeria/ 4 tblsp sugar
2 tl kanelia/ 2 tsp cinnamon

Paina pulliin kuoppa ja täytä itsekeitetyllä vanilja kastikkeella tai vanukkaalla (esim. Marsa´n tai Dr.Oetker), Make small holes in the buns and fill them with vanilla sauce or pudding (Dr.Oetker)
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Bake in 400F for about 35 minutes.



                                                             Hugs from me to you



5 comments:

  1. Leipomisesta tulee kyllä ihana tuoksu. Täällä on vielä niin kuuma, että ei tee mieli lisätä yhtään lämpöä keittiöön, mutta resepti menee muistiin syksyä varten ! Ihanat kuvat sinulla kuten aina !

    ReplyDelete
  2. Oih nam! Kylla vaan syksylla tekee mieli erityisesti alkaa kokkaamaan ja leipomaan kun kesan helteet helpottaa.

    ReplyDelete
  3. Syksyn tullen ja sisälle siirtymisen jälkeen alkaa ajatukset pyörimään keittiön puolella. On kiva touhuta sisällä, kun ulkona on pimeää tai vettä sataa kaatamalla. Tuoksut ja kodikas lämpö.
    Suloista syksyn jatkoa sinulle Sofia :)

    ReplyDelete
  4. Wow, mikä kakku! Nam!
    Tunnelmallisia iltoja ja syksyn odotusta ihanan herkun kera!
    Nauti elämästä!

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!